1 Mai se apropie cu pași repezi, iar românii se gândesc deja la ce vor pune pe mese în această zi de sărbătoare. Duminică este despre relaxare, voie bună, grătare și neapărat tradiționalii mici. Cum poți să prepari cei mai buni mititei pentru prietenii tăi? Puțini oameni știu secretul micilor de la Cocoșatu’. Rețeta celebră a fost dezvăluită de curând. Cum trebuie să îi prepari pentru a avea un gust exact ca la restaurant.
Rețeta de mici de la Cocoșatu’ a fost dezvăluită. Mulți dintre români vin special în celebrul restaurant din București pentru a mânca o porție delicioasă de mititei care nu se compară cu nimic.
Pentru prepararea lor ai nevoie de: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei, usturoi.
Dacă vrei ca aceștia să iasă ca la restaurant, trebuie să ai multă răbdare și să te gândești în avans la masa de sărbătoare pentru că totul durează trei zile.
Fierbe zeama de oase de vită cu măduvă, apoi frământă carnea tocată cu zeama aceea timp de o oră. Adaugă pe parcurs condimente și suc de lămâie.
Pune carnea la rece până a doua zi, ulterior frământă totul din nou și adaugă zeamă de usturoi. Lasă din nou compoziția la rece pentru o zi și abia în a treia zi formează mititeii și unge-i cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar.
Povestea micilor românești a început în urmă cu peste 100 de ani, timp în care preparatul și-a câștigat dragostea în sufletul tuturor românilor.
Legenda spune că primul mic a fost mâncat în Centrul Vechi al Capitalei, inventat chiar din întâmplare. Bucătarul Iordache Ionescu le-a pregătit în Bucureștiul de odinioară clienților săi mai multe preparate la grătar.
Cârciumarul, așa cum era cunoscut de cei care treceau pragul localului, avea o rețetă specială de cârnați, rețetă care a stat de altfel la baza micului din zilele noastre.
Lui i s-au terminat mațele în care învelea carnea tocată, iar văzând că cererile sunt din ce în ce mai mari a luat o bucată din compoziție și a pus-o pe grătar fără niciun fel de maț.
Primul care a gustat invenția specialistului a rămas impresionat de mititelul din farfurie, iar mai apoi noul produs s-a transformat în vedeta locului din centrul orașului.
„Înainte de al Doilea Război Mondial, la aproape orice colţ de stradă există o bodegă în care se serveau mici“ , povesteşte istoricul Dan Falcan.