Secretul lui Ludovic Orban. Trecutul ascuns al politicianului, cu ce se ocupa

Secretul lui Ludovic Orban. Trecutul ascuns al politicianului, cu ce se ocupa
Cu ce s-a ocupat Ludovic Orban înainte să intre în politică?

Secretul lui Ludovic Orban a ieșit la suprafață! Ce detalii din trecut nu s-au știut despre politician? Cu ce s-a ocupat înainte? Acesta avea o cu totul altă funcție la începutul anilor ’90. Abia în anul 1992 a intrat în lumea politică.

Detalii din trecutul lui Ludovic Orban: cu ce se ocupa înainte?

Trecutul neștiut al lui Ludovic Orban a ieșit la suprafață! Acesta a lucrat la o fundație care a intermediat sute de adopții internaționale ale copiilor din România. Acest lucru se petrecea la începutul anilor ’90, ulterior din 1992 a intrat în sfera politică. Atunci devenea consilier local la sectorul 3 și abia venise în Capitală.

Amintim că în martie 2000 a ajuns Secretar de Stat, iar în iulie 2004 ocupa deja funcția de viceprimar al Bucureștiului. Între aceste două funcții a existat o porțiune de timp în care șeful PNL a lucrat ca director de program la Fundația ”Copiii Speranța Lumii”.

ONG-ul în cauză era una din puținele instituții românești de atunci acreditate pentru intermedierea adopțiilor internaționale. Orban a ajuns la acea fundație în 2001, moment în care subiectul adopțiilor internaționale devenise unul din ce în ce mai sensibil pentru România.

  • A fost interzis interzis de la 1 octombrie

Interzicerea s-a și dovedit în același an, la 1 octombrie, după adoptarea unei ordonanțe. Fundația a fost singurul ONG care a contestat în instanță măsura guvernului de a opri adopțiile internaționale. Judecătorii au decis ca aceasta să aibă câștig de cauză.

”Ordinul Comitetului Român pentru Adopții (CRA) privind stoparea primirii cererilor de înfiere internațională este nelegal, ca urmare a hotărârii de ieri a Curții Supreme de Justiție.

Fundația „Copiii Speranța Lumii”, acreditată să intermedieze adopții internaționale, a contestat în instanță ordinul CRA, aratând că, potrivit Constituției României, Convenția de la Haga privind protecția copilului primează în fața legilor interne, astfel că adopțiile internaționale nu pot fi stopate”, scria presa la vremea respectivă.

Ce spunea Orban la acea vreme?

Marin Costache, președintele fundației, spunea atunci că ONG-ul său a plătit către buget impozite de 13 miliarde de lei, bani proveniți din taxele de adopții internaționale.

”În momentul de față, avem blocate 124 de dosare de adopție în Statele Unite, deși cei mai mulți dintre cei care le-au depus au plătit taxele aferente”, spunea atunci șeful lui Ludovic Orban.

Emma Nicholson a acuzat în 2004 agențiile internaționale pentru că fac presiuni asupra guvernului României în încercarea de a păstra un sistem permisiv de adopții internaționale.

“Aceşti oameni au înfiinţat agenţii destinate transferului de copii din România către alte ţări în schimbul unor onorarii adesea foarte substanţiale”, a declarat raportorul pentru România al Parlamentului European, la BBC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI