Se opresc sponsorizările din Ungaria pentru sportul românesc?! Anunțul lui Ludovic Orban

Se opresc sponsorizările din Ungaria pentru sportul românesc?! Anunțul lui Ludovic Orban
Se opresc sponsorizările din Ungaria pentru sportul românesc?!

Implicarea financiară a Guvernului maghiar condus de Viktor Orban în anumite zone și proiecte de pe teritoriul României, îndeosebi în domeniul sportului, mai cu seamă al fotbalului, a devenit un subiect important chiar și pentru zona politică din România.

Se opresc sponsorizările din Ungaria pentru sportul românesc?!

Astfel, azi, Ludovic Orban, președintele PNL, a fost abordat pe această temă la o conferință de presă susținută la Covasna, iar prima sa reacție a fost privind modul în care ar trebui să se desfășoare programele de dezvoltare, susținute de la Budapesta.

„Nu poate fi acordat acest ajutor pe criterii etnice. Dacă se derulează un astfel de program de sprijin, el trebuie să se îndrepte către orice fel de cetăţeni români, indiferent că sunt de etnie maghiară, germană sau că sunt români”, a spus Ludovic Orban.

De menționat este că în ultimii ani, cluburile de fotbal Sepsi și Csikszereda, care activează în Harghita și Covasna, au fost susținute masiv cu bani de la guvernul maghiar, fiind vorba de nu mai puțin de trei milioane de euro.

În Harghita, etnicii maghiari reprezintă 85% din totalul populației, iar în Covasna procentul e de 74%.

Ludovic Orban a adăugat că nu vede o problemă legată de siguranța națională în ce privește modul în care Viktor Orban direcționează sume imense pentru proiecte dezvoltate pe teritoriul României.

”Atât timp cât nu se dă cu dedicaţie numai către cetăţenii români de origine maghiară, nu se operează o discriminare. Nu cred că este afectată siguranţa naţională. Dacă ar fi fost afectată siguranţa naţională, probabil am fi primit avertismente din partea instituţiilor care au competenţă să vegheze la siguranţa naţională”, a declarat Ludovic Orban.

Budapesta vrea echipă de fotbal și la Târgu Mureș

Potrivit gsp.ro, Ungaria va continua să investească în echipele de fotbal din orașe unde etnicii maghiari sunt bine reprezentați, iar Guvernul Viktor Orban se pregătește să facă asta și la Târgu Mureș, acolo unde populația cu origini maghiare este de peste 70.000 de persoane.

Intenția Budapestei de a face echipă la Târgu Mureș a venit la scurt timp după ce orașul a ales în fruntea lui un primar de etnie maghiară.

De altfel, din 2013 și până acum ungurii au investit circa 75 de milioane de euro în cele 10 proiecte transfrontaliere, construite în zone din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina, iar majoritatea banilor sunt plătiți prin federația de la Budapesta și prin fundația „Bethlen Gabor”. Viktor Orban are o afinitate către sport, mai ales pentru fotbal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI