Secretul lui Leonardo da Vinci, la un pas de a fi aflat. Descoperire de ultimă oră în știință

Secretul lui Leonardo da Vinci, la un pas de a fi aflat. Descoperire de ultimă oră în știință
Secretul lui Leonardo Da Vinci, la un pas de a fi aflat de toată lumea

Secretul lui Leonardo da Vinci este la un pas de a fi descoperit de lumea întreagă. Oamenii de știință au făcut o descoperire uluitoare care va schimba multe detalii știute până acum despre celebrul pictor.

Descoperire uluitoare: secretul lui Leonardo da Vinci, la un pas de a fi aflat

Leonardo da Vinci este unul din cei mai mari artiști din istorie. Istoricii Alessandro Vezzosi și Agnese Sabato au petrecut mai bine de un deceniu pentru a urmări genealogia faimosului pictor, iar conform descoperirii artistul are 14 rude masculine în viață.

Harta arborelui se întinde pe 690 de ani, 21 de generații și cinci ramuri familiale și va fi vitală pentru a ajuta antropologii să secvențeze ADN-ul lui da Vinci prin secvențierea ADN-ului descendenților săi.

Acest lucru ar putea să ofere oamenilor de știință o mai bună înțelegere a „talentelor sale extraordinare – în special, acuitatea sa vizuală, prin asociații genetice”, susțin reprezentanții proiectului ADN Leonardo Da Vinci, inițiativă care își propune să utilizeze informațiile genetice pentru a crea imagini 3D ale pictorului prin procesul numit fenotipare ADN.

Vezzosi și Sabato s-au folosit de documente istorice din arhive și de relatări ale descendenților supraviețuitori pentru a urmări cele cinci ramuri ale arborelui. Conform specialiștilor, Leonardo a făcut parte din a șasea generație de da Vincis.

Ce se știe despre mama pictorului?

Cercetarea este cu atât mai dificilă pentru că doar unul din părinții săi poate fi urmărit pentru că el a fost născut în afara căsătoriei în orașul toscan Anchiano. Leonardo da Vinci a fost fiul avocatului Ser Piero da Vinci și al unei țărănci pe nume Caterina.

Informațiile culese de-a lungul timpului mai indică faptul că mama sa era o orfană de 15 ani în momentul nașterii lui. Da Vinci a murit la data de 2 mai 1519, la vârsta de 67 de ani și nu avea copii cunoscuți, așa că rămășițele sale au fost pierdute.

Părți importante din trecutul strămoșilor săi au fost învăluite în mister. Găsirea unor fragmente din codul genetic al pictorului ar putea ajuta istoricii de artă să verifice autenticitatea operelor sale, a notelor și a intrărilor în jurnal, comparate cu urmele de ADN găsite pe piese.

„La fel ca numele de familie, ereditatea masculină conectează istoria înregistrărilor de registre cu istoria biologică de-a lungul unor descendențe separate. Din acest motiv, genealogia actuală, care se întinde pe aproape șapte sute de ani, poate fi utilizată pentru a verifica, prin intermediul celor mai inovatoare tehnologii de biologie moleculară, transmiterea neîntreruptă a cromozomului Y, în vederea confirmării recuperării markerului Y al lui Leonardo”
Rezumat din studiu (Sursa: publicat în Human Evolution)