Ciorba se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare, mai ales pe timpul verii, când organismul simte nevoia de a se hidrata mai mult decât în sezonul rece. Cu toții știm că pentru a găti o ciorbă delicioasă trebuie să fim foarte atenți la ingredientele și legumele pe care le folosim. Care este, însă, secretul lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru cea mai bună ciorbă? Află în rândurile următoare care este trucul la care apelează unul dintre cei mai talentați bucătari de la noi din țară.
Secretul lui Cătălin Scărlătescu de la Chefi la cuțite pentru cea mai bună ciorbă. Află cum prepară bucătarul ciorba în așa fel încât toată lumea să se ridice mulțumită de la masă. Juratul emisiunii Chefi la cuțite este renumit pentru felul în care pregătește diverse rețete.
Cătălin Scărlătescu se află mereu pe un drum aventuros al pregătirii și combinării de ingrediente pentru a afla cel mai aparte gust pe care îl poate oferi unui fel de mâncare. Așa s-a întâmplat și în cazul ciorbei. Mult îndrăgitul bucătar român are un secret la care, cel mai sigur, majoritatea gospodinelor nu s-au gândit absolut niciodată.
Chef Cătălin Scărlătescu pregătește din timp tot ce are nevoie pentru a găti o ciorbă cu un gust extraordinar. Și când spunem din timp, ne referim chiar la o perioadă de 24 de ore diferență între momentul pregătirii pentru prepararea acestui fel de mâncare și gătirea propriu-zisă. Totul are legătură cu apa folosită pentru a găti ciorba.
Cea mai bună ciorbă este gătită atunci când apa pentru fiert este lăsată la stat cel puțin 24 de ore. Acesta este secretul la care apelează chef Cătălin Scărlătescu pentru a obține un fel de mâncare savuros. Indiferent dacă este vorba despre o ciorbă de carne sau despre o supă de legume.
„Primul secret e cum îți alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsați apa din care facem ciorbă cel puțin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori? Pentru că mai zboară din clor”, a dezvăluit Chef Cătălin Scărlătescu, într-o intervenție pentru revista Click!.
Ulterior, gospodinele pot apela și la alte trucuri. Este important, a explicat bucătarul, cum alegem legumele pentru ciorbă. Atunci când le cumpărăm, cel mai indicat este să apelăm la serviciile unui producător local. Legumele achiziționate de la fermele locale prezintă mai mult vitamine și nutrienți.
Mai mult, cumpărarea de fructe și legume de la o piață locală de fermieri sau abonarea la un program susținut de comunitatea la o fermă locală poate să vă ofere și posibilitatea de a alege dintr-o varietate mai mare de produse.
„Carnea se fierbe în funcție de tipul cumpărat și aici trebuie să știi să cumperi materia primă. Eu sunt campion mondial la așa ceva”, a conchis Chef Cătălin Scărlătescu.