De-a lungul timpului v-am adus câteva rețete destul de ciudate, dar nici una la fel de ciudată ca această supă de burtă. Sperăm să rămâneți să citeți acest material despre această rețetă și sper să vă convingem că poate într-o zi o s-o încercați.
Burta, dragi prieteni, este stomacul unei vaci. Se spală foarte bine când o cumpărați din magazin până când este frumoasă albă și curată. Ciorba de burtă este o ciorbă foarte populară în România și este servită în restaurantele din toată țara. Este cremoasă delicioasă cu smântână, asezonată cu usturoi, deoarece intră mult usturoi în ea și oțet. Burta este fiartă bine ca să nu fie tare. Aroma ciorbei este uimitoare și cu adevărat delicioasă.
În orice magazin alimentar puteți găsi destul de multă burtă și os de vită. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să spălați burta într-adevăr, și când este curată ar trebui să fie albă. Scopul osului de vită și al tuturor legumelor, cu excepția usturoiului, este să aromatizați ciorba, așa că le vom scoate pe toate mai târziu.
Într-o oală mare adaugăm burta, osul, morcovii, rădăcina de ţelină, ceapă, pătrunjelul şi fierbem 2 – 3 ore. Un lucru demn de menționat este să nu tocați legumele, să le lăsați întregi, astfel încât să le putem strecura ușor. Scoateți burta și osul și strecurați restul de legume, lăsând zeama frumosă și clară.
Tăiați burta în bucăți foarte mici, cu aproximativ 1 cm lățime cu 2 cm lungime. Adăugați-le în zeamă. Răciți morcovii fierţi și într-o tigaie mică adăugați o linguriță de măsline și morcovi și țineți-le pe foc 2 – 3 minute. Într-un bol mic, amestecați smântâna și ouăle foarte bine împreună și adăugați-le la ciorbă.
Adăugați în ciorbă și morcovii, usturoiul tocat și oțetul. Adăugați sare și piper după gust și lăsați-le din nou la fiert. Asigurați-vă că îl gustați și dacă aveți nevoie de mai mult oțet, nu ezitați să adăugați mai mult. Garnisiți cu pătrunjel și serviți-o fierbinte. Serviți cu smântână suplimentară sau oțet, dacă doriți.
Incrediente: