Secretul limonadei perfecte pentru zilele caniculare. Cum s-o prepari în câteva minute

Secretul limonadei perfecte pentru zilele caniculare. Cum s-o prepari în câteva minute
Cum poți să faci cea mai bună limonadă?

O limonadă răcoritoare și parfumată este tot ce ai nevoie în serile de vară după programul de la muncă sau după terminarea orelor de curs. Poate pare foarte simplu de făcut, dar există anumite detalii la care trebuie să fii atent pentru a putea pune pe masă celor dragi o băutură perfectă. Care este secretul limonadei? Poți să o faci rapid la tine acasă. Cu siguranță ai deja majoritatea ingredientelor la tine acasă. Iată care sunt pașii potriviți!

Rețetă pentru limonada perfectă: cum trebuie să procedezi?

Majoritatea oamenilor se gândesc la o băutură răcoritoare imediat după muncă sau după orele de curs. Unii preferă o bere rece, iar alții o limonadă ca în reclame. Aceasta este exact ce ai nevoie într-o zi caniculară.

Poate pentru unii pare foarte simplu de făcut, dar tocmai ei observă că nu are gustul atât de bun ca la un local sau un restaurant. Fiecare preparat are secretul lui. Ai mai jos ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să îi urmezi. Este foarte simplu!

Mod de preparare

Ai nevoie de: apă rece, o cană cu zahăr, o cană cu suc de lămâie, feliuțe de castravete sau frunze de mentă. Ingredientul secret este castravetele care oferă un parfum special și o prospețime în plus.

Trebuie să ai grijă să separi siropul dizolvând zahărul în apă caldă. Stoarce mai apoi sucul a patru lămâi mari sau șase lămâi mici pentru a umple o cană întreagă. Pasul următor este să pui sucul de lămâie peste sirop și apoi apa rece.

Dacă ți se pare prea dulce, atunci adaugă mai mult suc de lămâie. Un alt truc este să lași băutura la rece jumătate de oră, dar este bună și consumată imediat. Adaugă în recipientul din care o servești și câteva cuburi de gheață.

Pentru un plus de imagine pune în fiecare pahar câteva frunze de mentă și feliuțe de castravete. Cu siguranță oaspeții tăi se vor bucura de aceasta și îți vor cere și un al doilea pahar. Dacă vrei să încerci ceva mai special, ai la îndemână și rețete diverse de limonadă cu diferite fructe.

Poți să o faci din kiwi, banane, căpșuni, fructe de pădure sau de rodie. Cea din urmă este deosebit de gustoasă. Unii oameni preferă să combine limonada și cu puțină apă minerală, dar este cel mai potrivit să o consumi cu apă plată pentru că astfel este mai răcoritoare.