Secretul legat de vârsta tatălui care influențează bebelușii. Toate viitoarele mămici trebuie să îl afle

Secretul legat de vârsta tatălui care influențează bebelușii. Toate viitoarele mămici trebuie să îl afle
Legătura dintre vârsta tatălui și bebelușii

Care este secretul legat de vârsta tatălui care influențează bebelușii? Mulți nu știu acest detaliu. Mămicile care se gândesc să facă un copil ar trebui să știe asta. Ce legătură importantă există? Specialiștii au oferit public detaliile după un studiu în care au fost implicați 277 de copii și părinții lor.

Legătura dintre vârsta tatălui și bebelușul

Mulți se gândesc sau se informează cu privire la toate detaliile înainte de a face copii. De-a lungul anilor vârsta ambilor părinți care se decid să mărească familia este din ce în ce mai mare, iar riscurile sunt desigur știute de toată lumea.

Un nou studiu sugerează că și vârsta tatălui contează. Concret, bărbații vârstnici tind să aibă copii mai înalți, dar care au de asemenea și un nivel mai ridicat al colesterolului:

„Studiul nostru arată că creşterea vârstei paterne la naştere este asociată cu o statură mai înaltă a copilului şi cu un nivel mai scăzut al adipozităţii, însă totodată şi cu un profil al lipidelor mai rău”, afirmă cercetătorii.

Cercertarea a fost realizată pe 277 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani ai căror tați aveau vârste cuprinse între 19 și 52 de ani la data nașterii lor.

Ce au spus specialiștii?

Specialiștii au observat că acei copii născuți când tatăl avea 31 de ani sau mai mare la momentul nașterii tindeau să fie cu 2 centimetri mai înalți decât copiii născuți dintr-un părinte cu o vârstă mai jos de 30.

Oamenii de știință au descoperit și că acei copii care s-au născut după ce tatăl lor a împlinit vârsta de 35 de ani sau mai mult aveau un nivel mai scăzut al grăsimii abdominale cu (12,2%, în medie) decât cei născuți când părintele era mai tânăr. Cercetătorii au notat că „aceşti copii mai subţiri prezintă un risc mai scăzut de obezitate la vârstă adultă.”

Urmăriți Playtech.ro și pe