Și ție îți plac gogoșile? În această perioadă, româncele gătesc desertul ținând cont de restricțiile impuse în post. Asta nu înseamnă, însă, că nu te poți bucura de un rezultat delicios. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pentru ca gogoșile să iasă pufoase.
Gogoșile sunt un desert preparat pe bază de aluat prăjit, aromatizat în funcție de preferințele gospodinelor. Pot fi preparate în diverse forme și cu produse ce le pot schimba substanțial gustul. Bineînțeles, ele pot fi cumpărate și din brutării, supermarketuri sau diferite alte puncte de vânzare.
De obicei, ele se mănâncă cu zahăr pudră, gem și alte produse și pot fi preparate simple, fără sau cu umplutură. În această perioadă însă, româncele au grijă să elimine din programul alimentar tot ceea ce înseamnă produs de origine animală.
În articolul de astăzi, Playtech Știri îți prezintă o rețetă simplă de gogoși de post. Pentru a ieși pufoase, este nevoie să ții cont de un truc: încălzește întotdeauna apa înainte de a adăuga drojdie în ea. Astfel, aluatul va crește mai mult și mai repede, iar rezultatul final va fi perfect.
Ingrediente:
Mod de preparare:
După ce gogoșile se coc, se scot și se pun pe un prosop de hârtie, pentru ca acesta să absoarbă excesul de ulei. Se pudrează gogoșile de post cu zahăr vanilat. Sunt curcubeu pe cerul gurii! Poftă bună!