19 mai 2022 | 22:11

Secretul găluștelor care nu se desfac. Trucul banal pe care trebuie să-l încerci

Utile
Secretul găluștelor care nu se desfac. Trucul banal pe care trebuie să-l încerci
Trucuri pentru găluștele tale

Majoritatea gospodinelor știu cum se prepară celebrele găluște pentru ciorbă. Dar, uneori, din varii motive, nu ies așa cum ar trebuie. Toate gospodinele care-și doresc un preparat perfect. Dar, nu vă speriați. Vă spunem că există mici trucuri care vă pot ajuta la prepararea unor găluști perfecte.

Cum să păstrați găluștele tari

Supa de pui cu găluște este o mâncare reconfortantă care folosește ingrediente simple. Această mâncare a fost inventată din necesitate, la fel ca multe alte mâncăruri regionale. Carnea este scumpă, așa că, dacă ai o familie de hrănit, trebuie să găsești modalități de a-i sătura pe toți.

Găluștele sunt o umplutură excelentă, dar uneori se dizolvă în timpul gătitului. Această problemă este ușor de rezolvat dacă vă asigurați că găluștele sunt făcute corect.

Toat gospodinele atunci când fac mâncare, își doresc ca preparatul să fie perfect. Dar ce te faci dacă găluștele tale nu sunt tari, și parcă dispar în supa cu pui. Există câteva trucuri care vă vor ajuta în a face cele mai tari găluște pentru supă.

Se încălzește supa la foc mic într-o cratiță. Se pune 1 cană de făină într-un bol de amestecare. Adăugați sare și piper după gust și amestecați. Acesta este învelișul pentru găluște, care le va împiedica să se dizolve.

Coborâți focul sub cratiță cât mai mic posibil. Aruncați bucățile de găluște în oală, pe rând. Nu amestecați găluștele pentru că se vor sparge. Folosiți o lingură de lemn pentru a le împinge ușor sub lichid. Gătiți timp de 10-12 minute.

Un alt truc pentru găluște tari

O altă variantă, care te poate ajuta în a avea găluște tari este cea în care folosim un ou, 50 de grame de griș, 2 linguri de supă și puțină sare. Mai departe, modul de preparare nu este unul complicat. În primul rând separi gălbenușul de albuș, cel din urmă fiind bătut până se face spumă.

Ulterior, peste spumă, torni grișul, dar atenție, nu pe tot odată, ci încetul cu încetul. După ce compoziția capătă consistență, cam după cinci minute, ia cu o linguriță din compoziție și pune în supa dată în clocot.

Dacă vezi că se împrăștie în supă, este momentul să mai pui ceva griș în compoziția deja făcută, grșiul va ajuta la omogenizarea găluștei și o va întări. Dacă nu ți se întâmplă asta, și găluștele sunt toate întregi, va trebui să torni un pahar de apă rece în supă, după care să acoperi cu un capac, iar focul va trebui dat la minim. Dacă ți se pare mai ușor așa, găluștele le poți fierbe în apă, după care le poți pune în supa de pui.

Cam ăsta este trucul pe care vi-l recomandăm, drage gospodine. Dacă vă ajută, cu atât mai mult suntem siguri că o să faci cea mai bună supă de pui cu găluște. Poftă bună!