19 mai 2022 | 22:11

Secretul găluștelor care nu se desfac. Trucul banal pe care trebuie să-l încerci

Utile
Secretul găluștelor care nu se desfac. Trucul banal pe care trebuie să-l încerci
Trucuri pentru găluștele tale

Majoritatea gospodinelor știu cum se prepară celebrele găluște pentru ciorbă. Dar, uneori, din varii motive, nu ies așa cum ar trebuie. Toate gospodinele care-și doresc un preparat perfect. Dar, nu vă speriați. Vă spunem că există mici trucuri care vă pot ajuta la prepararea unor găluști perfecte.

Cum să păstrați găluștele tari

Supa de pui cu găluște este o mâncare reconfortantă care folosește ingrediente simple. Această mâncare a fost inventată din necesitate, la fel ca multe alte mâncăruri regionale. Carnea este scumpă, așa că, dacă ai o familie de hrănit, trebuie să găsești modalități de a-i sătura pe toți.

Găluștele sunt o umplutură excelentă, dar uneori se dizolvă în timpul gătitului. Această problemă este ușor de rezolvat dacă vă asigurați că găluștele sunt făcute corect.

Toat gospodinele atunci când fac mâncare, își doresc ca preparatul să fie perfect. Dar ce te faci dacă găluștele tale nu sunt tari, și parcă dispar în supa cu pui. Există câteva trucuri care vă vor ajuta în a face cele mai tari găluște pentru supă.

Se încălzește supa la foc mic într-o cratiță. Se pune 1 cană de făină într-un bol de amestecare. Adăugați sare și piper după gust și amestecați. Acesta este învelișul pentru găluște, care le va împiedica să se dizolve.

Coborâți focul sub cratiță cât mai mic posibil. Aruncați bucățile de găluște în oală, pe rând. Nu amestecați găluștele pentru că se vor sparge. Folosiți o lingură de lemn pentru a le împinge ușor sub lichid. Gătiți timp de 10-12 minute.

Un alt truc pentru găluște tari

O altă variantă, care te poate ajuta în a avea găluște tari este cea în care folosim un ou, 50 de grame de griș, 2 linguri de supă și puțină sare. Mai departe, modul de preparare nu este unul complicat. În primul rând separi gălbenușul de albuș, cel din urmă fiind bătut până se face spumă.

Ulterior, peste spumă, torni grișul, dar atenție, nu pe tot odată, ci încetul cu încetul. După ce compoziția capătă consistență, cam după cinci minute, ia cu o linguriță din compoziție și pune în supa dată în clocot.

Dacă vezi că se împrăștie în supă, este momentul să mai pui ceva griș în compoziția deja făcută, grșiul va ajuta la omogenizarea găluștei și o va întări. Dacă nu ți se întâmplă asta, și găluștele sunt toate întregi, va trebui să torni un pahar de apă rece în supă, după care să acoperi cu un capac, iar focul va trebui dat la minim. Dacă ți se pare mai ușor așa, găluștele le poți fierbe în apă, după care le poți pune în supa de pui.

Cam ăsta este trucul pe care vi-l recomandăm, drage gospodine. Dacă vă ajută, cu atât mai mult suntem siguri că o să faci cea mai bună supă de pui cu găluște. Poftă bună!

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Înfruntarea titanilor din muzica populară. Valuri de cuvinte grele
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Capital.ro
Război în Orientul Mijlociu | Cabinetul de război israelian s-a reunit pentru a cincea oară de la atacul Iranului. Cele trei scenarii de răspuns militar
Antena 3
Cum arată Delia Matache în costum de baie. Imagini îndrăznețe din vacanțele exotice ale artistei
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro