Secretul fripturii de porc la cuptor. Așa iese genială, atenție la acest detaliu vechi de zeci de ani

Secretul fripturii de porc la cuptor. Așa iese genială, atenție la acest detaliu vechi de zeci de ani
Secretul fripturii de porc la cuptor.

Care este secretul fripturii de porc la cuptor. Așa iese genială, însă mare atenție la acest detaliu vechi de zeci de ani. O friptură din carne de porc la cuptor fragedă și condimentată este piesa de rezistență pe orice masă festivă. Carnea de porc este perfectă pentru a pregăti delicioasa friptură.

Secretul fripturii de porc la cuptor

Dacă preferi ca friptura să fie cât mai sățioasă, trebuie să știi că poți alege porțiuni din zona umerilor și a burții de porc. Întrucât ele au un conținut ridicat de grăsimi, care se va descompune în zona gătitului, coastele de porc se vor topi în gură pur și simplu. Dacă alegi să cumperi carne de porc simplă, o să trebuiască să o marinezi imediat după ce ai intrat în posesia ei. Ea se scoate dim ambalaj și se șterge bine, până ce suprafața ei rămâne uscată. Acesta este cel mai important secret despre carnea de porc pregătită acasă exact ca la restaurant.

Un alt secret este că niciodată nu trebuie să speli carnea de porc sau carnea roșie înainte de a o pregăti. Este suficient numai să o ștergi bine și să o lași la frigider până o vei folosi în rețetele tale preferate.

Cu o oră înainte de a te apuca de treabă, se poate freca cu o linguriță de sare. Practica aceasta va frăgezi bine carnea de porc, astfel încât rezultatul să fie unul care îți va depăși așteptările. Acum se mai pot adăuga și celelalte condimente care vor parfuma foarte bine bucățile de carne.

Un alt secret pentru o friptură de porc perfectă este să o lași la foc mare în primele 20 de minute de coacere, după care să setezi o temperatură medie, pentru ca interiorul cărnii să se pătrundă. Se preîncălzește deci cuptorul la 220 de grade C și se pune tava la copt. După 20 de minute se poate coborî temperatura la 180 de grade C și se poate lăsa carnea să se coacă pentru încă alte 40 de minute.

Deoarece este o carne ce are grăsime, nu trebuie să acoperi tava cât ea este la cuptor, deoarece grăsimea ar trebui să o mențină suficient de umedă pe tot parcursul coacerii. Dacă preferi o friptură foarte moale, se poate pune deasupra tăvii o folie de aluminiu pe care să o scoți în ultimul sfert de oră de coacere.

De asemenea, trebuie să mai știi că timpul de preparare pentru carnea de porc la cuptor depinde de carnea pe care o alegi și de cât de groase sunt feliile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI