Secretul formei fizice a lui Cristiano Ronaldo: „E un geniu în privința asta” FOTO

Secretul formei fizice a lui Cristiano Ronaldo: „E un geniu în privința asta” FOTO
Cristiano Ronaldo are, la 37 de ani, pe care-i va împlini pe 5 februarie, o formă fizică de invidiat

Secretul formei fizice a lui Cristiano Ronaldo. CR7 va împlini, sâmbătă, 5 februarie, 37 de ani. La o vârstă la care mulți fotbaliști sunt de mult retrași, starul portughez arată o formă fizică de invidiat și o dorință la fel de mare de a rămâne în topul fotbalului mondial. Principalul preparator fizic de la Manchester United, actuala echipă a jucătorului, a dezvăluit modul în care Cristiano Ronaldo reușește să-și păstreze parametrii fizici invidiați de toată lumea.

Secretul formei fizice a lui Cristiano Ronaldo

Secretul formei fizice a lui Cristiano Ronaldo. Starul portughez de la Manchester United impresionează prin forma fizică pe care încă o arată. Se știe că el este aproape obsedat de acest aspect, având parametrii fizici ai unui jucător cu 10-15 ani mai tânăr. Dar Ronaldo acordă o importanță deosebită și metodelor de recuperare. Acesta este, se pare, și secretul recuperării sale rapide după diferite accidentări.

Tocmai de aceea, după cum a scris presa britanică, Cristiano Ronaldo şi-a achiziţionat un aparat de terapie cu oxigen hiperbaric (HBOT). Acesta a costat în jur de 18.000 de euro. Ronaldo a mai avut un astfel de aparat, în trecut, înainte de a reveni, la United. Şi l-a folosit de câte ori a avut dureri şi accidentări minore. De care a scăpat apelând la terapia cu oxigen hiperbaric. Această metodă creşte nivelul de hemoglobină în sânge şi accelerează tratarea leziunilor musculare.

 „E un geniu în privința asta”

Cristiano Ronaldo a fost elogiat de Mick Clegg, principalul preparator fizic de la Manchester United, care era la echipă și la prima sosire a portughezului pe Old Trafford, în 2003. Acesta este convins că deținătorul a 5 „Baloane de Aur” va putea juca și dincolo de vârsta de 40 de ani, dată fiind atenția pe care o dă pregătirii sale fizice, dar și mentale, emoționale, inclusiv alimentației.

„Cristiano e un geniu, un geniu absolut. A învățat enorm încă de la început cum să-și îngrijească trupul. Nu doar fizic, ci și mental, emoțional, spirtual. Are o mulțime de cunoștințe despre alimentație și știe cum să echilibreze lucrurile. Singura persoană pe care am văzut-o la fel de intensă în pregătire a fost Ryan Giggs (n.r. – jucător emblematic de la Manchester United. Acesta a fost și motivul pentru care a putut juca până la 40 de ani. Cristiano va dori să treacă mult peste borna de 40 de ani. El speră să poată juca până spre 45 de ani”, a declarat Clegg pentru Daily Mirror.

„Nu există nimeni mai dedicat decât el”

Despre Cristiano Ronaldo, preparatorul fizic a mai spus că nu lasă niciun amănunt la voia întâmplării.

„El vrea să știe absolut tot despre el însuși. Dacă are o zgaibă vrea imediat să știe ce e cu cea zgaibă și vorbește cu persoane pe care le cunoaște și în care încredere despre acel lucru. Face mereu recuperarea perfectă după fiecare meci, dar aplică și metode de prevenire a accidentărilor înainte de orice partidă. El trebuie să fie sigur că nu se pune singur în pericol, așa că nu se autoaccidentează, așa cum se întâmplă cu mulți jucători.

Cu Cristiano, totul se face cu cea mai mare precizie. Când se pune la masă, nu doar mănâncă. El consumă doar ce știe că îi face bine trupului său. Nu există nimeni mai dedicat decât el în a fi cât se poate de bun, de aceea, în opinia mea, e un geniu”, a mai spus Mick Clegg despre Cristiano Ronaldo, potrivit aceleiași surse.

Cristiano Ronaldo a înscris 14 goluri în 21 de apariții pentru Manchester United, în acest sezon. El așteaptă, de asemenea, cel de-al cincilea copil, iubita sa, Georgina Rodriguez fiind însărcinată.

Foto: Instagram/cristiano/arhivă personală