Ladislau Boloni, explicații noi pentru refuzul postului de selecționer: „De ce FRF să aibă posibilitatea să se despartă de mine și eu nu?”

Ladislau Boloni, explicații noi pentru refuzul postului de selecționer: „De ce FRF să aibă posibilitatea să se despartă de mine și eu nu?”
Ladislau Boloni a fost la un pas de preluarea postului de selecționer al naționalei României

Ladislau Boloni, explicații noi pentru refuzul postului de selecționer. Tehnicianul de 68 de ani a fost foarte aproape de a deveni noul antrenor al naționalei României. Negocierile cu FRF au eșuat, însă, iar Edi Iordănescu a fost desemnat înlocuitorul lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Ladislau Boloni a susținut, la scurtă vreme, o conferință de presă în care a explicat motivele pentru care nu a ajuns la o înțelegere cu federalii. Acum, el a revenit cu detalii suplimentare despre discuțiile avute cu aceștia.

Ladislau Boloni, explicații noi pentru refuzul postului de selecționer

Ladislau Boloni, explicații noi pentru refuzul postului de selecționer. Antrenorul de 68 de ani a fost la un pas de a deveni noul antrenor al naționalei. Negocierile cu FRF au decurs bine până în momentul în care, brusc, s-au împotmolit, apoi au eșuat total. Astfel, șefii federației l-au anunțat în 25 ianuarie pe Edi Iordănescu drept înlocuitor al lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor.

Ladislau Boloni a susținut, la scurtă vreme după numirea lui Iordănescu jr., o conferință de presă în care a explicat motivele pentru care nu s-a mai înțeles cu federalii. El a declarat că nu a înțeles logica „obiectivului intermediar” legat de clasarea naționalei în grupa din Liga Națiunilor.

„Eu doream să ajung la un acord, poate și ei, dar ne împiedicam tot timpul de acest obiectiv intermediar. Eu doream ștergerea obiectivului intermediar din Liga Națiunilor. Eu doream să mă folosesc de competiție pentru a pregăti meciurile de calificare la Campionatul European”, a spus Boloni în conferința de presă.

„De ce FRF să aibă posibilitatea să se despartă de mine și eu nu?”

Ladislau Boloni s-a mai referit, tot atunci, și la problema financiară, deși a susținut inițial că nu ar fi reprezentat o problemă

„Mi s-a spus: „OK, acceptăm…” (n.r – eliminarea obiectivului intermediar), m-am bucurat, „…dar atunci cerem un milion de euro la o plecare a selecționerului”. Deci dacă părăseam eu echipa națională, plăteam un milion de euro, contra zero din partea lor. Nu primeam nimic dacă eram demis, dar trebuia să dau un milion dacă voiam să plec”, a afirmat antrenorul în aceeași conferință de presă.

Ladislau Boloni a fost marcat de negocierile cu FRF, spunând că au fost cele mai tensionate două săptămâni din viața sa. El a revenit cu detalii în cadrul emisunii Fotbal Club de la Digi Sport. Boloni a declarat că, de fapt, acceptase în prima fază condițiile legate de obiectivele naționalei din contractul întocmit de FRF. Inclusiv cel legat de obiectivul intermediar.

„E pentru prima dată în viața mea când am acceptat un contract cu un asemenea obiectiv. Când mă duc acasă, vreau să știu că am făcut absolut totul pentru reușita echipei mele.

Să promit eu că voi fi primul? Niciodată în viața mea nu am făcut asta. Eu știu că, atunci când mă pun la treabă, dau tot ceea ce ce sunt capabil. Îmi doream să fiu acolo. De aceea, pentru prima dată, am acceptat primul obiectiv.

Obiectivul principal era calificarea la Campionatul European. Obiectivul intermediar te oprea să muncești mai departe.

Înțeleg că vrem să fim primii. Și eu luptam, dar, în același timp, aveam un plan de pregătire cu care voiam sa ajung în condiții optime la preliminariile Campionatului European”, a spus Boloni în emisiunea citată.

„Îmi doream să am și eu același drept”

Ladislau Boloni a recunoscut că s-a răzgândit abia atunci când a văzut clauzele financiare pe care FRF le dorea în cazul rezilierii contractului de una dintre părți. Faptul că el ar fi trebuit să plătească 1 milion de euro, pe când federația nimic a reprezentat picătura care a umplut paharul.

De aici au venit diferite complicații. Am încercat să îmi caut niște soluții, să nu îi dau șansa FRF să se despartă de mine fără să plătească. Îmi doream să am și eu același drept. De ce FRF, care e mai puternică decât orice antrenor, să aibă posibilitatea să se despartă de mine și eu nu?”, a spus Boloni, potrivit aceleiași surse.

Ladislau Boloni i-a urat succes lui Edi Iordănescu în noua sa postură, dar nu înainte să spună că „Iordănescu nu e Boloni”.

„Fără să jignesc pe nimeni, Edi Iordănescu nu este Boloni. Boloni a lucrat 25 de ani în fotbalul occidental. Boloni nu s-a uitat la fotbalul occidental la tv.

Boloni a fost în vestiar, a simțit transpirația, știe cum se ajunge la meciurile astea. Edi e la începutul carierei și îi doresc mult succes”, a adăugat tehnicianul.

Ladislau Boloni a antrenat în cariera sa echipe precum Sporting Lisabona, unde l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo, Monaco, Standard Liege. PAOK Salonic, Antwerp, Gent și Panathinaikos Atena.

Urmăriți Playtech.ro și pe