22 apr. 2022 | 14:45

Secretul drobului de miel preparat de Chef Sorin Bontea. Rețeta e mai simplă decât ai fi crezut

Diverse
Secretul drobului de miel preparat de Chef Sorin Bontea. Rețeta e mai simplă decât ai fi crezut
Reteta de drob demiel a lui chef Sorin Bontea

Secretul drobului de miel a fost dezvăluit de Chef Sorin Bontea. Celebrul bucătar și-a făcut publică rețetă pe care o prepară doar pentru el cu ocazia fiecărui Paște. Tot ce trebuie să faceți este să urmați cu atenție pașii din rețeta de mai jos. De asemenea, pentru un rezultat bun aveți nevoie de ingredente de calitate.

Drob de miel, rețeta lui Sorin Bontea. Celebrul chef nu a dezvăluit-o nimănui până acum

Internetul este plin de rețete de drob de miel. Toți bucătarii, unii profesioniști, alții amatori, promit că drobul va ieși așa de bun cum nu ați mai mâncat niciodată.

Unul dintre aceștia este și celebrul Sorin Bontea, care spune că rețeta de drob de miel este strict a lui, însă s-a hotărât să îi împartă secretele cu toți românii.

Rețeta de drob se prepară ușor

Chiar dacă este propusă de un Chef, rețeta de drob de miel este una destul de ușor de făcut, mai ales dacă respectați cu strictețe cele spuse de bucătar.

Pentru un drob de calitate, Sorin Bontea folosește organele proaspete de la un miel, ceapă, mărar și pătrunjel, iar pentru ca preparatul să iasă așa cum trebuie aveți nevoie și de prapurul animalului.

Organele de la un miel nu se prăjesc prea tare

Se începe cu tăierea organelor de miel în cuburi mai mici și punerea lor la prăjit. Apoi, într-o altă tigaie se călește ceapa în 150 de ml de ulei. Ceapa trebuie pusă la prăjit după ce uleiul s-a încins bine.

Organele de miel nu trebuie prăjite foarte tare, acesta fiind un scret al lui Sorin Bontea, pentru că acestea se vor mai găti și la cuptor. După ce organele au fost scoase de la prăjit se lasă se se răcească după care se toacă la mașina de tocat alături de mărar și pătrunjel.

Tava se acoperă cu prapur

După ce totul a trecut prin mașina de tocat se adaugă ceapa prăjită, 6-8 ouă crude, sarea și piperul, după gustul fiecăruia. Compoziția obținută se pune în tăvi acoperite cu prapur, după care recipientele se dau la cuptorul preîncălzit.

Tăvile cu drob se lasă la cuptor 30-40 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Drob de miel cu ouă fierte la interior

Mulți dintre români preferă să pună în interiorul drobului și câteva ouă fierte. Cei care doresc asta vor așeza un strat de compoziție pe fundul tăvii, după care vor așeza ouăle fierte pe toată lungimea acesteia.

Apoi, se așează un alt strat de compoziție care trebuie să acopere ouăle fierte. De asemenea, dacă vrei ca drobul tău să aibă o crustă aspectoasă, atunci poți unge prapurul cu puțin unt. Vă dorim Poftă Bună!!!