09 ian. 2021 | 09:35

Secretul cojilor de lămâie. Ce se întâmplă în corpul tău dacă le mănânci este total neașteptat

Utile
Secretul cojilor de lămâie. Ce se întâmplă în corpul tău dacă le mănânci este total neașteptat
Beneficiile cojilor de lămâie

Lămâia este cunoscută ca fiind un aliment-medicament care acționeză împotriva răcelii, ajută digestia, scade presiunea arterială, curăță pielea și detoxifică organismul. Efectele sucului său sunt cunoscute, dar ale învelișului ei, nu. Cojile fructului pot face, de asemenea, bine corpului nostru.

Minunile din cojile de lămâie. Beneficiile consumlui regulat

Menține sănătatea dentară. Cariile și infecțiile localizate la nivelul gingiilor pot fi ameliorate cu ajutorul cojii de lămâie, care susține substanțe cu rol antibacterian ce stopează proliferarea microorganismelor. Vei avea nevoie de cel puțin 6 grame de coajă de lămâie. E nevoie să consumi aproximativ o lingură în fiecare zi pentru a beneficia de acest avantaj.

Ea neutralizează și radicalii liberi. Coaja lămâii conține o cantitate ridicată de antioxidanți, îndeosebi vitamina C și D-limonen, iar consumul frecvent de flavonoide precum D-limonen reduce riscul de boli cardiace și diabet de tip 2. Studiile realizate pe animale indică și creșterea producției de enzime, care stopează stresul oxidativ, asociat cu deteriorarea țesuturilor și îmbătrânirea accelerată.

Coaja de lămâie protejează inima. Hipertensiunea arterială, colesterolul crescut și obezitatea sunt factori majori de risc pentru afecțiunile cardiovasculare, una dintre principalele cauze de deces în rândul adulților. Cercetările realizate până acum arată că mixul de flavonoide, vitamina C și pectină din coaja fructului galben diminuează riscul de boli cardiace cu un procent de 15%.

Administrarea substanței D-limonen șoarecilor obezi a avut ca efect reducerea glicemiei, a trigliceridelor, a nivelului de colesterol de tip LDL și creșterea celui de tip HDL. De asemenea, un studiu de patru săptămâni a arătat că administrarea zilnică a unui supliment pe bază de coajă de lămâie pentru 60 de copii supraponderali a redus nivelul tensiunii arteriale și a colesterolului de tip LDL.

Motive pentru care să-ți începi ziua cu un pahar cu apă și lămâie

  • Hidratarea este importantă pentru menținerea sănătății întregului organism, așa că un pahar cu apă și lămâie este o bună modalitate de a-ți începe ziua.
  • Când începi dimineața cu o cafea, îți faci corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, astfel că efectele sunt de scurtă durată. Dacă ai bea, în schimb, un pahar cu apă și lămâie, ai avea o energie dozată, ce se poate ”împrăștia” pe tot parcursul zilei.
  • Sucul de lămâie este bogat în vitamina C, care ajută la stimularea sistemului imunitar și luptă cu răcelile și gripa.
Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro