Atunci când gătești o porție delicioasă de ciuperci sote, trebuie să iei în considerare anumite detalii. La fel ca atunci când înmoi tofu în apă sărată clocotită, fierberea ciupercilor „le usucă” mai puțin. Ciupercile fierte se rumenesc mai repede și mai uniform decât cele crude. Iată ce pași trebuie să urmezi.
Ciupercile sunt printre legumele preferate ale românilor. Indiferent că vrei să le consumi sub formă de salată, supă cremă, în tocănițe sau în dressinguri pentru paste, ciupercile sunt sățioase și slabe în calorii, motiv pentru care sunt recomandate și în diete.
Când vorbim de ciupercile sote, pentru ca acest preparat să aibă un gust savuros, este important să fierbi în prealabil legumele, înainte de a le trage prin tigaie.
Atâta timp cât, în cele din urmă, vei pune legumele în tigaia fierbinte, unsă cu ulei, ciupercile fierte se vor rumeni frumos. Este o modalitate rapidă și simplă de a ușura gătitul cu ciuperci.
Pentru ca preparatul să iasă ca la un restaurant de lux, trebuie să pregătești ciupercile așa cum dorești și să pui la fiert o oală pe jumătate plină cu apă și o linguriță de sare.
Apoi, vei adăuga ciupercile în apa clocotită și le vei găti timp de 3-5 minute, amestecând pentru a te asigura că fiecare bucată se gătește uniform. Mai departe, vei lua o strecurătoare și vei scurge ciupercile, scuturându-le de apă. În continuare, nu rămâne decât să le pui la prăjit, ca de obicei.
Ciupercile sotate uscate se pot prăji, cu unt și usturoi, atât în tigăi de fontă, cât și în cele de inox, iar rezultatele vor fi aproape identice.
Specialiștii sunt de părere că ambele tehnici te ajută să rumenești ciupercile foarte bine. De asemenea, au fost fragede și au absorbit ușor cantitățile ample de unt și usturoi pe care le-am adăugat pentru aromă.
Dacă ar fi să identific o diferență, aș spune că lotul fiert a ieșit puțin mai carnos și mai suculent decât cel uscat sot, dar nu cu mult. Ambele metode au durat, de asemenea, aproximativ aceeași perioadă de timp, chiar și atunci când se ține seama de etapa de fierbere.