De ce să pui ciupercile în frigider doar în pungă de hârtie. Greșeala pe care o fac mulți oameni

De ce să pui ciupercile în frigider doar în pungă de hârtie. Greșeala pe care o fac mulți oameni
Motivul pentru care trebuie să pui ciupercile într-o pungă de hârtie înainte să le bagi în frigider.

Multe gospodine fac greșeli în bucătărie fără să își dea seama. Din păcate, ele pot în felul acesta să strice produsele pe care le achiziționează din piață sau din supermarket-uri. Există câteva trucuri știute de bucătarii profesioniști pentru ca anumite alimente să reziste chiar mai mult decât ai crede. Ciupercile trebuie depozitate cu grijă pentru că sunt foarte pretențioase. De ce trebuie să le pui în frigider doar după ce le împachetezi într-o pungă de hârtie? Toate doamnele trebuie să știe asta.

Truc pentru gospodine: pune ciupercile în frigider într-o pungă de hârtie

Ciupercile sunt folosite în diverse preparate. Cei mai mulți le consumă pe pizza, dar pot gătite și în tocănițe cu sosuri diverse sau umplute cu carne, cașcaval și alte legume. Ele au o aromă ușoară, sunt sărace în calorii, dar bogate în vitamina B. De asemenea, cele din urmă conțin fier, potasiu, seleniu și cupru. Bucătarii profesioniști știu că trebuie să le aleagă de la piață pe cele care au o culoare crem.

De asemenea, ele trebuie să fie tari, cărnoase și cu pielea doar puțin întoarsă în pălărie. Acestea sunt indicii care îți arată că sunt proaspete. Trebuie neapărat să le eviți pe cele care au pete și care par uscate. Dacă ciupercile sunt proaspete, poți doar să le freci cu o cârpă umedă pentru a îndepărta murdăria de pe ele.

Dacă au prea mult pământ, poți să le speli sub un jet de apă puternic și mai apoi să le usuci cu o hârtie absorbantă. Până la acest pas este foarte important și modul în care le depozitezi. Cea mai practică metodă este să le pui în frigider după ce le acoperi cu o pungă de hârtie.

Unde este locul lor în frigider?

În felul acesta ele se vor păstra într-o stare bună și nu vor fi atinse de umiditate. Dacă le pui într-o pungă de plastic, ciupercile vor transpira. De asemenea, este util să le depozitezi într-o parte mai puțin rece a frigiderului cum este raftul din mijloc sau chiar ușa aparatului tău electrocasnic.

Experții nu recomandă să le dai codițele jos sau să le cureți ori să le tai înainte. Legumele vor avea un gust deosebit și vor fi cărnoase pentru preparatul de care ai nevoie. Poți să faci o ciulama gustoasă din ele sau să pregătești rapid o supă cremă de ciuperci și cartofi. Gospodinele știu că la îndemână este rețeta simplă de ciuperci umplute.

Urmăriți Playtech.ro și pe