Secretul checului pufos. Doar cei mai buni bucătari folosesc acest ingredient

Secretul checului pufos. Doar cei mai buni bucătari folosesc acest ingredient
Secretul checului pufos

Secretul checului pufos. Numai cei mai buni bucătari folosesc acest ingredient. Checul este o prăjitură delicioasă și fină, și este merei vedeta principală a oricărei mese. Varianta îmbogățită a checului este însă și mai căutată, transformând checul dintr-o prăjitură delicioasă într-un desert perfect în doar doi pași.

Secretul checului pufos

Checul este îmbogățit deci cu un delicios ganache de ciocolată. Gustul va fi irezistibil, iar prepararea acestui desert este una simplă. Deși ca trebui însă să aștepți puțin mai mult timp pentru coacere, așteptarea va merita, căci va rezulta un preparat parfumat și moale, făcut cu ingrediente naturale, pe care le ai de regulă în bucătărie, precum făină, ouă, zahăr, unt și cacao. Îmbogățit cu acest ganache de ciocolată neagră, checul pufos va deveni cel mai dorit desert pe care să îl prepari rapid.

Chec pufos cu cu ciocolată și ganache de ciocolată

Ingrediente (pentru o formă de 28×10 cm)

 • 200 g zahăr pudră
 • 3 ouă
 • 200 g lapte
 • 120 g unt
 • 200 g făină
 • 50 g amidon de cartofi
 • 30 g cacao
 • 16 g praf de copt
 •  150 g ciocolată neagră

Pentru ganache ai nevoie de:

 • 150 ml de smântână proaspătă
 • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Pentru a pregăti acest pufos chec cu ciocolată și ganache de ciocolată neagră, trebuie să bați mai întâi ouăle cu zahărul pudră, cu ajutorul unui mixer electric. Se lucrează amestecul până ce devine ușor și cremos, apoi se adaugă untul topit și se toarnă laptele. Apoi se cerne și se încorporează făina, amidonul de cartofi și praful de copt. Se amestecă cu grijă toate ingredientele, iar la final se adaugă praful de cacao amară și ciocolata neagră tocată grosier.

Se amestecă apoi cu o spatulă, după se toarnă amestecul într-o tavă de chec de 28×10 cm, în prealabil unsă cu unt și făină. Checul se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 50-55 de minute în modul ventilator. Dacă folosești un cuptor static, se coace la 180° timp de 55-60 de minute.

Apoi se prepară ganache-ul de ciocolată pentru a acoperi checul. Acesta se face astfel: se aduce smântâna proaspătă la punctul de fierbere, într-o cratiță mică, după care se adaugă o ciocolata neagră tocată.

Se oprește focul, se așteaptă câteva momente pentru ca caldura să înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu mixerul până ce amestecul devine omogen și cremos. Se transferă într-un bol pentru a se răci la temperatura camerei.

Când checul este deja rece, se scoate din formă și se pune pe o  farfurie de servit, după care, cu ajutorul unei linguri se acoperă suprafața cu acest ganache.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI