Cel mai pufos chec cu ciocolată. Care e secretul gustului său irezistibil

Cel mai pufos chec cu ciocolată. Care e secretul gustului său irezistibil
Cel mai pufos chec

Cumse prepară cel mai pufos chec cu ciocolată și care este secretul gustului de-a dreptul irezistibil. Ingredientele și modul de preparare nu au o complexitate prea mare, așa că el poate fi preparat de către oricine.

Cel mai pufos chec cu ciocolată

Ca să faci cel mai pufos chec cu ciocolată nu este foarte complicat, dar e nevoie de puțină răbdare. Doar așa va rezulta un chec cu ciocolată extrem de parfumat și de moale, preparat cu cele mai simple ingrediente, pe care, cu siguranță, oricine le are la îndemână, în bucătărie.

Acest desert se crede că este de origine britanică și se poate prepara în mai multe variante, însă varianta cu ciocolată este pe placul celor mici și celor mari. Iar pentru ca acest desert clasic să fie cu totul special, i pregătește și un ganache de ciocolată care să-l acopere. Iată, așadar, varianta de chec îmbogățită cu un ganache de ciocolată neagră delicios.

Ingrediente

  • 200 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  •  200 g lapte
  • 120 g unt
  • 200 g făină
  • 50 g amidon de cartofi
  • 30 g cacao
  • 16 g praf de copt
  • 150 g ciocolată neagră

Pentru ganache ai nevoie de:

  • 150 ml de smântână proaspătă
  • 200 g ciocolată neagră

Ca să pregătești checul cu ciocolată, se bat mai întâi ouăle cu zahărul pudră, folosindu-te de un mixer electric. Se amestecă deci până se obține o consistență cremoasă, apoi se adaugă și untul topit și se toarnă laptele.

Se cerne apoi și se încorporează făina, amidonul de cartofi și praful de copt, și se amestecă cu grijă toate ingredientele. La final, se adaugă cacao și ciocolata neagră tocată grosier. Totul se amestecă cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri, după care se toarnă amestecul într-o formă de chec de 28×10 cm, în prealabil tapetată cu unt și făină. Checul cu ciocolată se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 50-55 de minute.

Însă pentru ca desertul să fie unul special, i se pregătește și un ganache de ciocolată pentru a-l acoperi. Astfel, într-o cratiță mică, se aduce smântâna proaspătă la fierbere și apoi adăugăm ciocolata neagră tocată. Se oprește focul și se așteaptă câteva clipe pentru ca căldura să înmoaie ciocolata, după care se amestecă cu un mixer de mână până când totul devine omogen și cremos. Apoi, se pune conținutul într-un bol și se lasă la răcit la temperatura camerei. Atunci când checul este rece, se scoate din formă și se așază pe o farfurie de servit. Cu spatulă, se acoperă suprafața cu ganache.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI