Care este secretul celui mai bun tiramisu de casă. Preparatul este gata în numai un sfert de oră. Aceasta este versiunea rapidă a acestei prăjituri, însă asta nu înseamnă că este mai puțin plăcută la gust decât rețeta clasică, care, nici ea nu se prepară într-un timp îndelungat, ci în maximum o jumătate de oră.
Pentru varianta de tiramisu prezentată în articol, porțiile sunt pentru patru persoane.
Ingrediente:
Mai întâi, cafeaua instant se dizolvă în 100 ml de apă. Se adaugă apoi vinul și se lasă să se odihnească. Fulgii de ciocolată se pun în blender și se amestecă până ce se zdrobesc.
Apoi, într-un vas adânc se pune brânza Mascarpone, whiskey şi zahărul, amestecând circa un minut până ce acestea se omogenizează. Separat, se amestecă frișca bine cu esenţa de vanilie până ce se întăreşte. Atunci când este gata, se încorpozează totul cu o spatulă în crema de brânză.
După aceste operațiuni, se trece la asamblarea prăjiturii. Jumătate din bucățile de pișcot se înmoaie în cafea și se pun în pahare sau în vase mici.
Ciocolata se pune deasupra, după care se completează cu crema de mascarpone. Totul se continuă cu încă un strat de pișcot înmuiat în cafea, apoi ciocolată şi mascarpone. Ele se servesc reci, pudrate cu cacao.
Tiramisu este o variantă de desert devenită populară în țara noastră, însă oricât de bine am prepara-o noi nu ne putem aroga și meritele că ar face parte din bucătăria tradițională românească.
Tiramisu a fost inventat în Italia, în una din regiunile Veneția, Lombardia, Treviso, Piemonte ori Toscana. Consemnările istorice indică faptul că Tiramisu își are originea în Treviso în anul 1800. Iar despre el se spune că ar fi fost inventat de o matroană din centrul orașului.
Femeia aceasta care conducea localul l-ar fi inventat ca să-l ofere clienților pe post de afrodisiac, la final de seară, pentru revigorarea lor și detașarea de la problemele casnice și cotidiene. Altfel spus, Tiramisu era un soi de… Viagra al zilelor noastre.
Ulterior, desertul avea să fie inclus și în meniurile localurilor, iar cărțile au consemnat originiea acestei prăjituri abia în anul 1980.