27 ian. 2022 | 15:51

Rețetă de clătite tiramisu. Preparatul a ajuns viral, trebuie să-l încerci si tu

Utile
Rețetă de clătite tiramisu. Preparatul a ajuns viral, trebuie să-l încerci si tu
Rețetă clătite tiramisu: de ce ingrediente ai nevoie?

Cum să prepari un desert rapid, ieftin și care sigur va ajunge la inimile oaspeților tăi? Clătitele tiramisu sunt deja iubite de oameni. Desertul acesta a devenit rapid viral și trebuie neapărat încercat. De se ingrediente ai nevoie?

Rețetă pentru clătite tiramisu

Tiramisu este unul din deserturile cele mai consumate din lume. Aceasta este un desert tradițional italian și combină o cafea tare cu arome dulci și o cremă extrem de bună și fină. Iată că mulți bucătari au reinterpretat-o în diverse moduri.

Se mai poate prepara din fructe, cu un pandișpan sau biscuite la mijloc și cu cremă de brânză combinată cu o cremă de vanilie. Alții au găsit modalitatea de a-l prepara înauntrul unei clătite.

Dacă nu ești atât de priceput în bucătărie, alege acest desert pentru a-i surprinde pe cei dragi ție. Cu siguranță o să le placă și o să îți coplimenteze munca depusă. Clătitele tiramisu sunt delicioase și se prepară rapid, așa că nici nu e nevoie să îți petreci toată ziua gătindu-le. 

  • Ingrediente

3 ouă 300ml lapte
200gr făină
3 plicuri zahăr vanilat
150ml apă plată sau minerală
15gr cacao neagră
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie

  • Pentru umplutură:

500gr mascarpone
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
4 linguri zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță esență dr cafea
8 pișcoturi
1 linguriță esență de cafea
2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr
250ml apă fierbinte

Mod de preparare

Coace clătitele așa cum o faci în mod normal după ce faci compoziția amestecând ingredientele uscate cu cele umede. Ele trebuie să fie extrem de fine și pufoase, iar pentru o imagine mai bună pune în aluat puțin cacao pentru ca ele să fie negre.

Amestecă smântâna pentru frișcă, zahărul și esențele cu crema de brânză și unge fiecare din clătite cu câte o lingură mare din ea. Pune înauntru un pișcot pe care îl înmoi în cafea făcută în casă și împăturește bine desertul. Poți adăuga în interior bucățele de fistic sau un amestec de nuci pentru o textură crocantă.

De asemenea, pentru a-i surprinde pe invitați poți să le decorezi cu puțină frișcă și câteva cireșe amare care se vor combina perfect cu celelalte arome. Este de preferat să razi ciocolată amăruie sau cu lapte pe deasupra. Trebuie să ții cont de faptul că e nevoie ca ele să stea la rece cel puțin 20-30 de minute ca gusturile să se îmbine. Se servesc cel mai bine alături de o ceașcă de cafea!

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro