Cum să prepari un desert rapid, ieftin și care sigur va ajunge la inimile oaspeților tăi? Clătitele tiramisu sunt deja iubite de oameni. Desertul acesta a devenit rapid viral și trebuie neapărat încercat. De se ingrediente ai nevoie?
Tiramisu este unul din deserturile cele mai consumate din lume. Aceasta este un desert tradițional italian și combină o cafea tare cu arome dulci și o cremă extrem de bună și fină. Iată că mulți bucătari au reinterpretat-o în diverse moduri.
Se mai poate prepara din fructe, cu un pandișpan sau biscuite la mijloc și cu cremă de brânză combinată cu o cremă de vanilie. Alții au găsit modalitatea de a-l prepara înauntrul unei clătite.
Dacă nu ești atât de priceput în bucătărie, alege acest desert pentru a-i surprinde pe cei dragi ție. Cu siguranță o să le placă și o să îți coplimenteze munca depusă. Clătitele tiramisu sunt delicioase și se prepară rapid, așa că nici nu e nevoie să îți petreci toată ziua gătindu-le.
3 ouă 300ml lapte
200gr făină
3 plicuri zahăr vanilat
150ml apă plată sau minerală
15gr cacao neagră
1 praf de sare
1 linguriță esență de vanilie
500gr mascarpone
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
4 linguri zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță esență dr cafea
8 pișcoturi
1 linguriță esență de cafea
2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr
250ml apă fierbinte
Coace clătitele așa cum o faci în mod normal după ce faci compoziția amestecând ingredientele uscate cu cele umede. Ele trebuie să fie extrem de fine și pufoase, iar pentru o imagine mai bună pune în aluat puțin cacao pentru ca ele să fie negre.
Amestecă smântâna pentru frișcă, zahărul și esențele cu crema de brânză și unge fiecare din clătite cu câte o lingură mare din ea. Pune înauntru un pișcot pe care îl înmoi în cafea făcută în casă și împăturește bine desertul. Poți adăuga în interior bucățele de fistic sau un amestec de nuci pentru o textură crocantă.
De asemenea, pentru a-i surprinde pe invitați poți să le decorezi cu puțină frișcă și câteva cireșe amare care se vor combina perfect cu celelalte arome. Este de preferat să razi ciocolată amăruie sau cu lapte pe deasupra. Trebuie să ții cont de faptul că e nevoie ca ele să stea la rece cel puțin 20-30 de minute ca gusturile să se îmbine. Se servesc cel mai bine alături de o ceașcă de cafea!