Specialiștii recomandă consumul de pește de două ori pe săptămână. Acesta este gustos, se pregătește rapid, dar este și potrivit pentru un stil de viață echilibrat. Multe din doamnele și domnișoarele care țin diete îl aleg pentru o masă simplă și rapidă la prânz. De cele mai multe ori el este servit cu diverse legume sau cu o salată. Românii îl adoră cu mămăligă și mujdei de usturoi. Indiferent de cum alegi să îl mănânci, el trebuie gătit în mod corect. Care sunt pașii pe care trebuie să îi respecți pentru un pește la grătar deosebit de bun?
Nutriționiștii recomandă ca oamenii să mănânce de cel puțin două ori pe săptămână pește. Unii îl comandă la restaurant, alții îl fac acasă. Cu siguranță cel mai plăcut este să îl pregătești chiar tu pentru familie și prieteni la un prânz delicios împreună.
Cei mai mulți îl consumă de cele mai multe ori alături de legume la cuptor sau trase la tigaie ori cu mămăligă și mujdei de usturoi. Indiferent de ingredientele pe care le pui lângă, trebuie să respecți câțiva pași dacă îl gătești la grătar. Orice tip de carne trebuie unsă cu puțină grăsime înainte să ia contact cu focul.
Micile detalii pot face diferența după ce peștele e gata. Curăță grătarul înainte de orice proces. Păstrează locul cât mai curat și spală grilajul cu o perie de sârmă sau un burete, ulterior șterge totul cu o cârpă umedă. Alt pas important este să ungi grătarul cu ulei. În modul acesta te asiguri că peștele nu o să se lipească.
Alt lucru de care trebuie să ții cont este temperatura focului. Un grătar bun nu se face cu o temperatură scăzută pentru că orice pui pe el o să se lipească în doar cinci minute. Este nevoie să ai o flacără mare, dar controlată.
Bucătarii profesioniști recomandă să gătești peștele întreg, iar mai apoi să îl tai sau să îl servești așa invitaților tăi pentru că se va pătrunde mult mai bine și va rămâne suculent și în interior.
Nu uita să îți aduci mai întâi toate ustensilele de care ai nevoie aproape de zona în care se aprinde focul. Lasă aproape de tine un prosop, un clește pentru prins și întors carnea, legumele pe care le faci după sau recipientele potrivite pentru a pune produsele gătite.