Secretul celui mai bun pește la cuptor. Rețeta este gata în doar 15 minute!
Să servești o masă consistentă proaspăt scoasă din mare este mai ușor decât crezi. Sunt extrem de multe rețete de pește, fie la grătar, prăjit la tigaie sau chiar la microunde. Totul poate fi gata în maxim 15 minute. Este important să ai puțină răbdare și ingredientele necesare pentru un prânz rapid și delicios.
Cele mai bune preparate sunt cele cu pește
Peștele este alimentul care nu ar trebui să lipsească de pe masa fiecăruia dintre noi. Fie că vorbim de pește la cuptor, ușor și fraged, infuzat cu usturoi și busuioc, sau o saramură, totul se poate face rapid.
Secretul rețetelor cu pește se află în marinada rapidă de pește cu câteva condimente, usturoi, busuioc proaspăt, puțin citrice și ulei de măsline extravirgin. Câteva sfaturi fac toată diferența.
În cele ce urmează vă oferim o rețetă care se poate face în doar 15 minute, dacă ai pregătite toate ingredientele necesare.
Citește și: Cum faci acasă cea mai bună plachie de pește. Rețeta pescărească e veche de zeci de ani
Rețetă gata în doar 15 minute
Rețeta de astăzi se bazează pe 120 de grame file proaspăt, fie file de somon, sau de batog. Pentru a putea face acest preparat rapid, mai avem nevoie și de alte ingrediente care vor da un gust rafinat peștelui nostru, după cum urmează:
Ingrediente necesare:
- 1 ou, bătut spumă
- 100 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi
- o jumătate de fenel, curăţat şi tăiat bucăţi mari
- o jumătate de lămâie, feliată
- 5 roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- ulei de măsline
- 60 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate în jumătăţi
- un praf de sare
- piper
- 4-5 linguri vin alb
Citește și: Cele mai bune 3 rețete de pește pentru Revelion. Trebuie să mănânci neapărat în această seară
Modul de preparare pentru file-ul de pește
După ce ne-am asigurat că avem tot ce ne trebuie, trecem la prepararea file-ului de pește. Înainte de toate pregătim cuptorul, care va trebui să ajungă la o temperatură de cel puțin 200 de grade.
Ulterior, punem pe foc o oală cu apă și puțină sare, și o lăsăm la fiert. Până fierbe apa, pregătim folia de aluminiu, care se va sigila cu un ou bătut la unul din capete. După ce dă apa în foc, adăugăm cartofii curățați și îi lăsăm la fiert, timp de cel mult 6 minute.
Pregătim mai departe, file-ul de pește, alături de roșii, fenel, lămâi și măsline, pe care le așezăm întrun castron, turnând apoi peste toate ulei de măsline, sare și piper, și le amestecăm. Ne întoarcem la cartofii puși la fiert, pe care îi scurgem de amidon și apă, după care îi punem în același castron cu file-ul de pește și celelalte ingrediente.
După ce amestecăm, încă odată, preparatul, îl punem în folia de aluminiu pe care, ulterior, o sigilăm și la acest capăt cu celălalt ou bătut, dar nu înainte de a stropi totul cu puțin vin. Punem totul în cuptor, timp de 20 de minute, după care îl scoatem, îl așezăm în farfurie, și gata rețeta, în exact 15 minute.
Vă dorim poftă bună!