Plachia de pește este un preparat extrem de sănătos și delicios. În mod tradițional, ea se face cu ceapă și ardei la cuptor, ceaun sau în cratiță.
Îți arătăm cum să faci cea mai bună plachie de pește după o rețetă pescărească. În primul rând, ar trebui să folosești pește proaspăt.
Cel mai bun pește pentru plachie este crapul, carasul sau linul. Însă și legumele trebuie să fie foarte proaspete.
Curăță peștele de solvi, eviscerează-l și spală-l bine. Apoi, usucă-l cu un prosop și condimentează-l cu sare în interior și în exterior.
Peștele se lasă în frigider pentru 15 minute, ca sarea să intre peste tot.
Ardeii grași si ceapa se taie fâșii, iar morcovul si ardeiul iute rondele.
Într-o tigaie se pune uleiul încins și se lasă totul la călit 5 minute. După care, se adaugă puțină apă și se reducere focul, apoi se adaugă sucul de roșii și se mai lasă la fiert totul pentru câteva minute.
Într-o tavă se așează peștele și se pune usturoiul tăiat felii, frunzele de dafin, piper, zahăr și legumele înăbușite. Se completează cu apă cât peștele să fie acoperit și totul se acoperă cu o folie de aluminiu. Se bagă la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade.
Când peștele e aporape gata, se pune vinul alb și se oprește focul după 5 minute. Se presară mărar și pătrunjel deasupra.
Se servește cu mămăliguță și mujdei de usturoi sau chiar și cu pâine. Este un preparat foarte slab din punct de vedere al caloriilor.
Este o cină ideală și ușoară, mai ales în zilele de vară.