13 dec. 2020 | 13:38

Secretul celui mai bun mujdei de usturoi. Așa se prepară corect, de fapt, și îl poți tine mai mult în frigider

Știri generale
Secretul celui mai bun mujdei de usturoi. Așa se prepară corect, de fapt, și îl poți tine mai mult în frigider
Cum se face cel mai bun mujdei de usturoi

Se știe că usturoiul stimulează buna funcționare a sistemului imunitar și apără organismul de infecții. De altfel, francezii și spaniolii îl combină cu ulei de măsline și cu gălbenuș de ou, grecii îl adaugă în iaurt cu castraveți, iar românii îl pisează și îl amestecă cu ulei și apă, transformându-l în mujdei. Iată cum se face cel mai bun mujdei de usturoi.

Secretul celui mai bun mujdei de usturoi

Ca să beneficiezi de proprietățile minunate ale usturoiului, trebuie să alegi variantele ecologice și usturoiul românesc. Ca să vezi dacă nu cumva usturoiul este iradiat, vezi dacă încolțește. Dacă o face, înseamnă că embrionul este viu.

Ce alegi pentru mujdeiul de usturoi?

De menționat aici este că variantele de ulei cele mai sănătoase sunt uleiul extravirgin de măsline sau uleiurile presate la rece. Aici, uleiul de cânepă sau de nucă reprezintă câteva opțiuni. A se folosi ulei cu măsură însă.

Ce sare alegi pentru mujdei?

Sarea trebuie și ea folosită cu chibzuință. Ea terbuie adăugată în cantități mici, cât cuprinzi în degete. Aici, sare de mare netratată și sarea de mină, nerafinată, sunt opțiunile cele mai optime.

Beneficiile usuturoiului

Usturoiul este un aliment puternic în lupta cu infectiile, cu virusurile si bacteriile și un fortifiant natural important al sistemului imunitar.

Usturoiul poate să scadă tensiunea arterială, daca este consumat cu regularitate, pe perioade de cel putin 2 luni. Substanțele active din usturoi pot să dilate arterele, să favorizeze circulația sângelui și să împiedice formarea de cheaguri. Usturoiul mai poate să regleze nivelul de glucoză din sânge și să ajute organismul se proceseze mai bine colesterolul, scăzand astfel nivelul colesterolului „rău” (LDL).

De asemenea, usturoiul este una dintre cele mai bune surse naturale de germaniu și seleniu, fiind extrem de bogat și în antioxidanți si în substanțe antibacteriene. Usturoiul poate să combată chiar și infectii mai agresive, precum sunt cele cu streptococi, în caz de scarlatină sau difterie.

Un astfel de efect îl are usturoiul și pentru celulele canceroase, pe care le distruge din faza incipientă. El întărește bariera naturală de protectie a organismului. Astfel, substantele active din usturoi încurajează celulele sănătoase din corp ca să identifice „intrușii” și să îi distrugă.

Mai mult decât atât, usturoiul trebuie consumat în special de către femeile care se apropie de perioada premenstruală, deoarace acesta poate să calmeze simptomele neplăcute ale schimbarilor hormonale: bufeuri, crampe, anxietate, nervozitate, schimbări de dispoziție, flux menstrual neregulat. Iată multe motive să consumi și tu usturoi în mod regulat!

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Iulia Vântur, cea mai intensă experiență muzicală. Unde va concerta
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
Poliția te reține pe loc, predai și permisul. E complet ilegal în România. Rămâi fără drept până la 3 luni
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro