29 aug. 2022 | 15:14

Secretul celui mai bun kebab. Ce să nu faci niciodată cu carnea

Diverse
Secretul celui mai bun kebab. Ce să nu faci niciodată cu carnea

Secretul celui mai bun kebab a fost dezvăluit de unul dintre cei mai renumiți bucătari din România. Acesta a spus ce să nu faci niciodată cu carnea. Toate detaliile cu ajutorul cărora vei face un grătar de neuitat, disponibile în rândurile de mai jos.

Cum să faci un kebab delicios. Rețeta unui celebru bucătar arab

Joseph Hadad a dezvăluit secretul celui mai bun kebab, unul dintre preparatele culinare ale zonei din care acesta provine. Trebuie menționat că celebrul bucătar este de naționalitate arabă, născut în Ierusalim, Israel.

Kebabul adevărat se face doar din carne de oaie sau carne de vită, porcul nu are ce căuta într-un kebab original.

Joseph Hadad a ales să prezinte varianta kebabului din carne de vită

„Una din moștenirile culinare ale zonei din care provin eu este kebabul. Acesta este făcut din carne tocată de vită sau de oaie ori amestec, însă vă voi prezenta o rețetă delicioasă făcută din carne de vită”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.

Renumitul chef a spus și ce tip de carne se folosește, precum și ce proporții de grăsime și carne macră.

„Carnea trebuie să aibă aproximativ 35% grăsime. Dar nu orice grăsime, ci cea din piept, din zona inimii. Aceasta este cea mai bună”, a explicat Joseph Hadad.

Ce condimente se folosesc la un kilogram de carne

„La un kilogram de carne cu grăsime, se pun patru linguri de pătrunjel tocat fin, două linguri de coriandru tocat fin și o ceapă și jumătate tocată și ea fin. Se mai adaugă 1,5 linguriță piper negru zdrobit și sare după gust. În plus, mie îmi mai place să adaug condimente marocane, precum amestecul ras-el-hanout sau, dacă nu aveți, puneți 0,5 linguriță de scorțișoară, 0,5 linguriță cardamom și 0,5 linguriță amestec de condimente baharat”, a mai precizat Joseph Hadad.

„Sunt variante ale acestei rețete în care se adaugă la carne și ardei capia sau gras tocat foarte mărunt, dar mie nu îmi place pentru că ardeiul lasă un suc ce împiedică legarea cărnii”, a explicat chef Joseph Hadad.

Ce să nu faci niciodată cu carnea pentru kebab

Un secret pentru un kebab ca la carte este să tocați carnea la cuțit, nu la mașina de tocat. „Însă îmi dau seama că, pentru acasă, acest lucru este destul de dificil pentru că îți trebuie cuțit special de tocat, cu lama circulară”, a mai spus celebrul bucătar.

De asemenea, carnea amestecată cu mirodeniile se lasă cel puțin jumătate de oră ca aromele să se combine între ele așa cum trebuie.

Cu ce garnitură se servește kebabul

„Odată ce carnea s-a odihnit, poate fi pusă pe frigărui. Eu, însă, pentru un gust deosebit prefer să o pun pe fire de praz subțiri sau pe bețe de scorțișoară, însă pe praz, care se gătește și el în timpul coacerii și poate fi mâncat odată cu kebabul, este și mai bun”, a explicat Joseph Hadad pe blogul lui.

Nu în ultimul rând, kebabul se servește cu sos de tahini, cu ceapă și roșii, preferabil pregătite la grătar.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro