Secretul celui mai bun humus făcut acasă. Ingredientul secret care îl face delicios

Secretul celui mai bun humus făcut acasă. Ingredientul secret care îl face delicios
Secretul celui mai bun humus făcut acasă. Ce ingrediente trebuie să folosești. Sfaturile gospodinelor pentru cea mai bună rețetă.

Cu siguranță și tu te-ai întrebat care este secretul celui mai bun humus. Gospodinele care gătesc cel mai gustos humus au grijă întotdeauna să prepare o compoziție cremoasă, dar totodată pufoasă. În ciuda popularității sale, puțini știu care este cea mai potrivită rețetă de humus. Ideea principală este folosirea produselor de calitate. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont când prepari humus!

Secretul celui mai bun humus

Humusul este o compoziție cremoasă, preparată din năut, pastă tahini, lămâie și condimente. De regulă, acest amestec este consumat în Orientul Mijlociu și în zona mediteraneană. În alte țări, inclusiv în România, se poate achiziționa humus și de la supermarketuri. Gustul produsului din magazin nu se compară, însă, cu cel de acasă.

Secretul celui mai bun humus. Pentru a obține rețeta perfectă de humus trebuie să fii atent la ingredientele pe care le folosești. Adevărul este că gustul humusului depinde foarte mult de tipul de năut folosit în compoziție. A prepara humus cu năut din conservă este una dintre cele mai mari greșeli făcute de gospodine.

Nimeni nu preferă produsele din conservă, când poate opta pentru cele proaspete sau, cel mult, uscate. Deși, teoretic, diferențele între năutul uscat și cel de la conservă nu sunt mari, ele se resimt în gustul humusului.

De asemenea, pentru prepararea humusului trebuie să se țină cont și de cât de moale este năutul. Teoretic, boabele de năut trebuie lăsate la înmuiat timp de 28 de ore. Mai este nevoie de alte 4 ore pentru a le face comestibile, adică a le presa în așa fel încât să devină foarte moi. Pentru a găti cel mai bun humus, trebuie să se aibă în vedere întotdeauna faptul că amestecul trebuie să aibă o consistență foarte moale.

Cum poți prepara cel mai bun humus

Năutul este ingredientul de bază pentru humus. Fasolea moale se descompune într-o pastă omogenă care, împreună cu tahini, o pastă obținută din semințe de susan măcinate, face ca humusul să aibă un gust incredibil.

Pentru a găti un humus excelent aveți nevoie și de suc de lămâie proaspăt. Nu folosiți niciodată suc de lămâie îmbuteliat. Mai degrabă, stoarceți acasă o lămâie până obțineți cantitatea necesară, pe care să o adăugați în compoziție, în funcție de gust.

Secretul pentru a face acasă cel mai bun humus. În amestec se adaugă condimente, în funcție de preferințe. Puteți adăuga atât usturoi proaspăt, cât și usturoi prăjit. De asemenea, chimenul măcinat și sarea oferă un gust savuros humusului.

Uleiul de măsline oferă o textură cremoasă humusului. Pentru a oferi un plus de aromă compoziției, puteți adăuga ardei roșii prăjiți, măsline și alte condimente suplimentare.