Probabil și tu ești în căutarea celei mai savuroase rețete de hummus. Ei bine, te afli la locul potrivit. La fel cum există numeroase modalități de a prepara un smoothie, sunt o mulțime de variante de a găti hummus. Din experiența noastră, cel mai gustos hummus este cel libanez. Află în rândurile următoare care este secretul celui mai bun hummus libanez.
Hummusul, deși originar din Orientul Mijlociu, este un fel de mâncare tot mai popular, inclusiv în România. De obicei, este consumat de persoanele care doresc să își sporească aportul de proteine sănătoase.
Există o mulțime de rețete de hummus, despre care se spune că sunt cremoase. Nimic nu se compară însă, cu hummusul libanez a cărui rețetă o vom prezenta în rândurile de mai jos.
Unul dintre secretele hummusului are de-a face cu sarea. Dacă adăugați sare în mod excesiv în hummus, compoziția nu se va înmuia suficient în așa fel încât să devină moale și fină. Cel mai bine este să prepari amestecul de hummus fără să adaugi sare. Abia după ce dai prin blender ingredientele pentru hummus este recomandat să adaugi sare în compoziție.
De asemenea, dacă amestecul ți se pare că este mult prea dens, adaugă puțină apă. Compoziția trebuie să iasă asemenea unui piure foarte fin. Pulsați năutul în așa fel încât hummusul să iasă, la final, moale.
În rândurile de mai jos vom prezenta o rețetă de hummus libanez, care nu te va dezamăgi, garantat, potrivit indiciilor de pe Endofoodart.com. Ingredientele le vei avea, cu siguranță, la îndemână. Forma finală de hummus va ieși foarte gustoasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Hummusul se poate servi pe pâine normală sau prăjită, în funcție de preferințe. Se poate adăuga ardei copt și/sau telemenea de capră, pentru a oferi compoziției un plus de aromă.