20 apr. 2022 | 15:51

Secretul celui mai bun grătar. Trucul cu un cub de gheață pe care îl va folosi toată lumea

Utile
Secretul celui mai bun grătar. Trucul cu un cub de gheață pe care îl va folosi toată lumea
Secretul pentru un grătar fantastic: ce trebuie să faci cu un cub de gheață?

Mulți români abia dacă văd mesele zilnice fără carne. Acest obicei alimentar este în prim-plan în special când vine vorba despre sărbători. Mesele sunt pline de diverse produse din carne. Un celebru bucătar le sare în ajutor și aduce un truc util pentru prepararea grătarului. Ce trebuie să faci cu un cub de gheață? Puțini s-ar fi gândit la un asemenea lucru. Cum trebuie să procedezi?

Cum să faci cel mai bun grătar: trucul cu un cub de gheață

Românii se pricep cel mai bine la grătare. Nici nu trebuie să existe o zi specială pentru o masă de prânz ca de sărbătoare. Mulți se bucură de o astfel de activitate la iarbă verde sau chiar în propria grădină din spatele casei.

Unii ar spune că nu este atât de greu să faci un grătar, dar nu toată lumea îl poate face delicios. Trucul pe care l-a dezvăluit un bucătar este cu un cub de gheață.

Mai exact, chef Graham Eliot a venit cu detalii despre o metodă neașteptată care poate fi folosită la chiftelele de burgeri, dar și pentru carnea de porc sau vită.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi un cub de gheață pe carnea pusă pe grătar. Ce se întâmplă dacă faci asta? Gheața va împiedica produsul să se gătească în exces și va adăuga și puțină umiditate în plus în special cărnii de vită.

Trucul este eficient dacă este vorba despre bucăți mari. Dacă ești decis să faci un burger delicios într-o zi de duminică, atunci nu uita să pui gheața în interior și să acoperi chiftelele de carne cu un capac.

Ce trebuie să mai faci?

Trebuie să ai în vedere să ungi puțin grătarul după ce îl cureți și îl pregătești pentru o nouă preparare. De asemenea, specialiștii din domeniu îți recomandă să nu înțepi bucățile de carne pentru că astfel le vei usca.

Toate sucurile naturale vor ieși în felul acesta, iar la final se poate să pui în farfurie un produs deloc gustos sau aromat. Este foarte util să faci un sos înainte din: ulei de măsline, boia iute/dulce, sare, piper, usturoi pisat, rozmarin sau cimbru.

Condimentele trebuie să fie alese în funcție de carnea pe care o prepari, dar și de timpul de gătire. Dacă ai o bucată de carne care trebuie să stea ore întregi la fier/cuptor, foile de dafin pe care le alegi trebuie scoase la jumătatea procesului pentru că totul va deveni amar.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro