Secretul celui mai bun balmoș. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Secretul celui mai bun balmoș. Ingredientul care nu trebuie să lipsească
Reteță ușoară pentru balmoș

Balmoșul este preferat de mulți români, fiind nelipsit de la mesele îmbelșugate. Totuși, rețeta ce își are originea chiar la stâna tradițională conține un ingredient ce nu trebuie să îți lipsească dacă vrei să le gătești celor dragi cel mai gustos balmoș pe care l-au mâncat vreodată.

Cel mai bun balmoș, chiar la tine acasă. Cum se prepară

Este clar deja că în țara noastră mămăliga este preparată în fel și fel de metode, care mai de care mai inovative și mai gustoase. În timp ce acest produs poate fi privit ca fiind perfect pentru a fi servit ca și garnitură, la balmoș este cu totul o altă poveste. Reteța îi mulțumește pe toți, de la mari la mici, iar ingredientul secret îi va face pe cei dragi ție să nu se mai sature și să ceară și o a doua porție.

Bineînțeles, balmoșul poate fi mâncat în mai multe regiuni ale țării, dar aceasta se prepară foarte ușor, astfel că îl poți servi chiar la tine acasă cu doar trei ingrediente. Mulți români își amintesc de copilărie atunci când gustă din nou acest fel de mâncare, astfel că rețeta trebuie făcută în continuare pentru a bucura și generațiile mai noi.

Reteță pentru balmoș. Cea mai simplă și gustoasă variantă

Dacă vrei să prepari cel mai bun balmoș, trebuie să respecți anumiți pași. În primul rând, trebuie să te asiguri că nu îți lipsesc ingredientele ce fac acest fel de mâncare să fie dorit de toată lumea, anume smântănâ, făină de grâu și făină de porumb. Fiind extrem de simplu de realizat, probabil găsești aceste lucruri deja în casă.

Smântâna se pune la fiert, apoi se îngroașă cu făină de grâu. După ce s-a îngroșat, se adaugă și făina de porumb și se amestecă încontinuu pentru a nu se lipi. Când grăsimea din smântână iese deasupra, balmoșul este gata și te poți pregăti de masă. Dacă vrei să abordezi o altă perspectivă, există și rețeta ciobănească care se fierbe în zer sau jintuială.

După ce este gata, balmoșul poate fi servit ca atare, ținând cont că este o mâncare extrem de gustoasă ce te satură imediat. În schimb, dacă îți dorești să îl propui ca și garnitură, află că se potrivește cu o mulțime de rețete românești, poate de aceea este și așa popular. Nu există dubiu că toată familia se va mulțumi cu acest produs extrem de ușor de făcut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI