Playtech Știri îți prezintă secretul celor mai pufoase clătite de post. Dacă ești în căutarea unei rețete după care să prepari desertul fără lapte, ouă sau alte produse de origine animală, ai ajuns la locul potrivit. Rezultatul va fi, fără îndoială, pe placul tuturor. Le poți consuma cu gem, nuci, migdale sau alte produse aromate.
Postul Paștelui sau Postul Mare, așa cum mai este denumit, este cel mai lung și cel mai dur dintre toate cele patru posturi ale Bisericii Ortodoxe. Gospodinele care respectă această sărbătoare au grijă să prepare mâncăruri și deserturi fără alimente de origine animală în această perioadă a anului.
Dacă și tu ești în căutarea unei rețete de clătite gustoase care să poată fi servite în Postul Paștelui, ai ajuns la locul potrivit. Nu numai că vor ieși aromate, ci și foarte fragede. Cu condiția să folosești un ingredient din bucătărie. Este vorba despre apa minerală. Adaugă puțină apă minerală în compoziție, iar rezultatul te va surprinde negreșit.
Apa minerală este carbogazoasă, astfel încât aerisește, practic, compoziția pentru clătite. Bulele apei vor „ușura” aluatul, iar clătitele vor fi mai fragede decât de obicei. Nu durează deloc mult să le prepari. Amestecul va fi gata în doar câteva minute și toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Playtech Știri îți prezintă, în rândurile de mai jos, o rețetă simplă de clătite care pot fi consumate în perioada Postului Mare. Nu uita să adaugi apă minerală în compoziție, pentru a obține clătite pufoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Clătitele de post, preparate după rețeta expusă în rândurile de mai sus, sunt la fel de gustoase și aromate precum cele gătite după rețeta clasică, cu lapte și ouă. Fiecare clătită poate fi consumată cu zahăr presărat deasupra, gem, dulceață, nuci, migdale sau alte ingrediente sau preparate, în funcție de preferințe.