Cei mai mulți dintre români cred că au rețeta perfectă de clătite, însă nu prea este așa. Astăzi vă prezentăm secretul clătitelor perfecte, dezvăluit de cei mai pricepuți bucătari. Doar așa vor ieși pufoase și delicioase.
Clătitele sunt mâncate de cele mai multe ori la micul dejun. Fiecare gospodină are propria rețetă de clătite, însă ar fi bine să o încercați și pe cea propusă de noi astăzi.
După ce o veți încerca și veți vedea cât de pufoase și delicioase sunt numai așa veți proceda de acum înainte.
Numai folosind acest secret clătitele nu se vor rupe într-o tigaie și vor arăta apetisant. În plus, vor avea acea textură pufoasă, dorită de toți cei care mănâncă clătite.
Mai întâi, trebuie să se cunoască faptul că aluatul pentru clătite trebuie făcut întodeauna cu apă fierbinte în care se adaugă un praf de sare.
De asemenea, textura aluatului trebuie să fie fără cocoloașe. În plus, este important să respectați proporțiile de zahăr și sare, indicate în rețetă.
Atunci când se exagerează cu zahărul, clătitele vor fi mult prea tari. În schimb, dacă se exagerează cu sarea, clătitele nu se vor rumeni.
De asemenea, înainte de a începe să prăjești clătite, este important să tratezi tigaia cu sare. Pune sare în tigaie, după care freac-o cu un șervețel. Astfel se previne lipirea clătitelor.
Clătitele gata pot fi puse în altă tigaie care este un pic încălzită, pentru a se menține calde. Dacă aluatul va fi prea lichid, clătitele încep să se rupă. Secretul marilor bucătari este ca în acest caz să adaugi un ou și puțină făină.
Clătitele pot fi păstrate în frigider, iar a doua zi, fiecare clătită poate fi stropită cu zahăr pudră și rulată. După, clătitele pot fi încălzite în cuptor.
Pentru a pune în practică secretele împărtășite de marii bucătari vă prezentăm ingredientele pentru clătite delicioase cu mere.
-200 de grame de făină,
-150 ml lapte,
-8 grame de praf de copt (aproximativ o jumătate de plic),
-2 mere,
-1 ou întreg,
-zahar după gust,
-puțin unt,
-un strop de ulei de măsline.
Sparge oul, toarnă tot laptele și amestecă, după care pune praful de copt, făina și zahărul în alt bol și amestecă bine. Mută alimentele sub formă de pulbere în bolul cu ou și lapte și amestecă în continuare.
Spală merele, după care unul dă-l prin răzătoarea grosieră și adaugă-l în aluatul care trebuie să se odihnească în frigider circa zece minute.
Cel de-al doilea măr se taie felii. Acestea se călesc într-o tigaie cu puțin unt, după care se lasă să se răcească și se adaugă în aluat.
Se toarnă un strop de ulei într-o tigaie curată și se lasă să se încălzească puțin, după care se pune câte o lingură de aluat în formă de cerc. Gătiți clătitele câteva minute, întorcându-le pe ambele părți. Preparatul este gata, vă urăm Poftă Bună!!!