20 mart. 2023 | 12:53

Ingredientul pe care trebuie să îl pui în clătitele de post. Doar așa ies pufoase și nu se usucă

Diverse
Ingredientul pe care trebuie să îl pui în clătitele de post. Doar așa ies pufoase și nu se usucă
Nu costă mult și e la îndemână

Să ții post nu este deloc greu în zilele noastre, când avem atât de multe opțiuni de alimente vegetariene. Dacă vrei să faci clătite, îți vom spune care este ingredientul pe care trebuie să îl pui în clătitele de post. Acesta le va face pufoase și nu le va lăsa să se usuce. Postul nu înseamnă că trebuie să renunțăm la dulciuri sau să ne schimbăm drastic dieta. Înlocuirea unor ingrediente este suficientă pentru ca zilele de post să nu fie foarte grele. 

Clătitele de post – trucuri și secrete

Clătitele de post pot fi delicioase și fără lapte sau ouă. Fie că vorbim despre clătitele americane groase și pufoase sau despre clătitele subțiri cu diverse umpluturi, acestea pot ieși perfecte chiar și în zilele de post. 

Poți să le mănânci cu banane și sirop de agave sau de arțar, dar poți să le umpli cu gem, fructe și orice alt ingredient de post. De fapt, poți face aceste clătite fără să folosești esențe sau zahăr. Pe acestea le poți folosi ca lipii pentru diverse umpluturi, cum ar fi varză călită sau ciuperci trase la tigaie.

Pentru a înlocui ouăle în clătitele de post poți folosi banane. Există și alte alternative, cum ar fi semințele de in sau de chia, dar problema este că sunt greu de obținut.

Poți înlocui laptele din rețeta originală cu lapte de soia sau orice alt lapte vegetal cum ar fi laptele de ovăz , de migdale sau de cocos , toate vor fi delicioase și vei obține o rețetă de nota zece. 

Poți cumpăra laptele deja preparat sau îl poți face singur acasă. 

Poți folosi sirop de agave sau orice alt îndulcitor precum stevia sau zahăr. 

De asemenea, cum acest aluat nu conține ouă, poți adăuga îndulcitorul puțin câte puțin și poți încerca pe parcurs pentru a vedea când este pe placul vostru.

Ingredientul pe care trebuie să îl pui în clătitele de post

Iată ingredientul pe care trebuie să îl pui în clătitele de post pentru ca acestea să iasă fragede și pufoase. Nu ai nevoie de lapte sau ouă, ci doar de apă minerală. Acesta, alături de zahăr, va face clătitele să se rumenească uniform și să să se umfle frumos.

Vei obține clătite pufoase, fragede și rumenite frumos pe fiecare parte. Nu este nevoie să folosești praf de copt sau bicarbonat, decât dacă vrei să faci clătite americane pufoase. Vei găsi rețeta mai jos, apoi îți vom da câteva idei de umpluturi de post. 

Cu ce să umpli clătitele de post

Gem sau dulceață

Poți umple clătitele cu orice gem sau dulceață de post. Fie că vorbim despre dulceață de cireșe amare, gem de căpșuni, de caise sau orice fel de combinație.

Înghețată vegană

Dacă faci clătite americane, trebuie să încerci să le mănânci cu înghețată vegană, care nu conține ingrediente de dulce. O clătită pufoasă cu o cupă de înghețată este desertul perfect. 

Lămâie și zahăr

Lămâia și zahărul pe clătite subțiri creează un desert extrem de bun. Este o combinație clasică, dar atât de delicioasă!

Sirop de arțar

Fie că îți plac clătitele pufoase, fie că le adori pe cele subțiri, siropul de arțar face orice desert mai bun. Încearcă să mănânci clătitele așa și probabil nu le vei mai umple niciodată cu gem.

Fructe

Fie că sunt banane sau piersici caramelizate sau mere și pere ori alte fructe care sunt în sezon, acestea sunt ideale pentru a fi mâncate cu clătite, fie ele pufoase sau subțiri. 

Miere și scorțișoară

Unge clătitele cu miere și presară scorțișoară pe deasupra. O combinație greu de egalat. Dar cu aceste două ingrediente merg de minune și merele, așa că poți face o umplutură în stilul plăcintei cu mere. 

Rețetă de clătite de post subțiri

  • 200 g făină
  • 180 ml lapte de soia
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de zahăr
  • Un pahar de apă minerală
  • Esență de vanilie

Înainte de a începe, asigură-te că toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Dacă folosești lapte rece, vei crea cocoloașe de făină care vor avea nevoie de un mixer pentru a fi dizolvate.

Într-un castron mare, adaugă făina. Bate cu un tel timp de câteva secunde pentru a elimina orice cocoloașe mari. Nu este nevoie să cerni făina.

Adaugă vanilia, zahărul, uleiul și laptele de soia (toate la temperatura camerei). Adaugă apoi apa minerală.

Bate energic până când se formează aluatul pentru clătite, fără cocoloașe. Aluatul trebuie să fie ușor gros, dar mai lichid decât un aluat de clătite americane. Dacă seamănă cu o smântână lichidă, atunci ești gata să prăjești clătitele.

Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare.

Se unge tigaia puțin ulei. Pune aluatul pe tigaie, apoi întinde și rotește tigaia pentru a acoperi toată suprafața. Se rumenesc 2-3 minute pe o parte. Știi că este gata de întors atunci când partea inferioară devine crocantă și se desprinde singură.

Gătește încă 1 minut pe cealaltă parte, apoi pune-o pe o farfurie și repetă acest lucru până când nu mai rămâne aluat.

Rețetă de clătite de post americane

  • 125 g făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de praf de copt
  • ½ linguriță de sare
  • 240 ml lapte soia
  • 1 lingură de oțet de cidru de mere
  • 1 linguriță de vanilie
  • O ceașcă apă minerală
  • Într-un bol mediu, adaugă făina, zahărul, praful de copt și sarea și amestecă pentru a le combina.

Într-un alt castron mediu adaugă laptele de migdale, apa minerală oțetul de cidru de mere și vanilia, și amestecă pentru a combina

Toarnă amestecul lichid în amestecul uscat și bate cu un tel până la omogenizare.

Lasă aluatul să se odihnească timp de 5 minute.

Toarnă aproximativ ½ cană de aluat pe o tigaie antiaderentă sau pe o plită la foc mediu. Când partea de sus începe să facă bule, întoarce clătita și gătește-o până când devine aurie.

Secretele clătitelor de post

Data viitoare când faci clătite, ține minte ingredientul pe care trebuie să îl pui în clătitele de post – apa minerală. Aceasta creează acele bule și mici găuri din clătitele fragede. De asemenea, le poți face oricât de groase sau subțiri vrei, dar dacă ai chef de clătite americane, nu uita să pui praf de copt sau bicarbonat de sodiu. 

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat ordin definitiv
Capital.ro
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro