Secretul celor mai fragede sărățele. Ingredientul care schimbă tot gustul

de: Emanuela Pană
23 02. 2022

Sărățelele reprezintă o gustare simplă, dar delicioasă, fiind perfecte pentru serile relaxante petrecute în fața televizorului. În plus, nu e musai să mergi la patiserie pentru ele, întrucât le poți face chiar la tine în bucătărie, urmând rețeta din acest articol. Simple de făcut, din ingrediente la îndemână, sărățelele fragede pot fi servite ca atare, dar și cu sosuri și alte alimente, precum iartul. Mai multe detalii, în continuare.

Secretul celor mai fragede sărățele

Te invităm să descoperi cea mai simplă rețetă de sărățele fragede, care ar putea fi preparată chiar și de un copil. Prin urmare, dacă ai două mâini stângi în bucătărie, nu te îngrijora. Mai simplu de atât nici că se poate.

Ingredientele le ai cel mai probabil în bucătărie deja, iar modul de preparare este, după cum vei putea observa, cât se poate de ușor și rapid. În plus, rezultatul te va surprinde.

INGREDIENTE: 

  • 250 g brânză telemea rasă;
  • 200 g unt;
  • 100 g smântană;
  • 500 g făină;
  • 2 ouă.

Pentru decor: 

Citește și: Crackers crocanți de casă, cea mai simplă rețetă de post pe care o vei face VIDEO

Ingredientul care schimbă tot gustul

Dacă nu ai timp să gătești, dar ai poftă de ceva gustos, făcut în casă din doar câteva mișcări, încearcă această rețetă de sărățele. Promitem că te vor face să-ți placă să ronțăi, relaxat, alături de cei dragi. În plus, au puține calorii și sunt delicioase.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun într-un bol încăpător făina, untul tăiat cubulețe, smântâna, ouăle și brânza rasă.
  2. Se frământă bine aluatul, până se omogenizează.
  3. Pentru ca aluatul să fie și mai fraged se înfășoară într-o folie alimentară de plastic.
  4. Se bagă aluatul pentru o oră în frigider.
  5. După ce au trecut cele 60 de minute, se scoate aluatul și se întinde pe masa de lucru.
  6. Se presară făină și câțiva stropi de ulei.
  7. Se întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară, pe cât posibil, și nu foarte subțire (aproximativ 1 cm).
  8. Lățimea ideală este de 1 cm și jumătate, iar lungimea se poate stabili în funcție de preferințe.
  9. După ce se taie aluatul în forma dorită, se pune totul în tava de cuptor tapetată cu hârtie.
  10. Se kasă o distanță de aproximativ 1 cm între ele.
  11. Se ung sărățelele cu ou, după care se presară peste ele, după preferințe, chimen, susan, mac sau cașcaval ras.

Cum se coc sărățelele

  1. Se coc sărățelele pentru circa 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  2. Îți vei da seama că sărățelele sunt gata în momentul în care vor fi ușor rumenite la suprafață.
  3. Se lasă la răcit și se cot din tavă.

Sărățelele se pot servi simple sau alături de diverse sosuri, iaurt, lapte, cafea sau chiar bere.