Quiche cu șuncă și cașcaval, rețeta rapidă pentru duminică. Cum îl prepari, este foarte simplu

Quiche cu șuncă și cașcaval, rețeta rapidă pentru duminică. Cum îl prepari, este foarte simplu
Quiche cu șuncă și cașcaval, rețeta rapidă pentru duminică

Cum prepari quiche cu șuncă și cașcaval, o rețetă rapidă pentru diminețile de duminică, dar nu numai. Rețeta constituie o sursă foarte bună de proteine și, mai mult, ea se poate servi chiar din cuptor sau servită în felii reci, a doua zi. Nu vă lăsați păcăliți de numele acestui preparat, întrucât el pare sofistifcat, însă, în realitate, se prepară destul de rapid. Francezii au fost cei care au preluat această rețetă și au făcut-o numai a lor!

Quiche cu șuncă și cașcaval, rețeta rapidă pentru duminică

În definiție, quiche este o tartă sărată, cu aluat fraged, cu șuncă și umplutură de ouă bătute, cu smântână. Este o specialitate culinară din Lorena, motiv pentru care rețeta de bază. Cuvântul quiche este de origine germanică: Kuchen/ Kuche care înseamnă, de fapt, prăjitură, în germană, în dialect.

Acest produs este acum mult mai diferit de varianta sa originală, după cum au menționat cei care au studiat vechile preparate din bucătăria franceză. Iar principala diferență între varianta originală și rețeta care se prepară în prezent nu este numai compoziția, ci mai ales aluatul. Înainte vreme, preparatul nu se făcea cu aluat fraged și cu cel dospit, nu avea foeitaj, deși acum multe rețete recurg la această variantă.

Quiche-ul poate fi o mâncare de sine stătătoare sau poate constitui un aperitiv pentru mesele mai bogate. De-a lungul timpului, s-au dezvoltat multe rețete, astfel încât pasionații bucătăriei ușoare, da consistente, pot să introducă cu succes pe lista lor acest preparat.

Quiche cu șuncă și cașcaval, rețeta rapidă pentru duminică

Ingrediente

  • 1 ceașcă de lapte
  • 4 ouă
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • 8 felii de șuncă
  • 1 cană de brânză elvețiană sau Cheddar
  • 1/4 cană de parmezan ras
  • 1 lingură de ceapă tocată, dacă se dorește

Mod de preparare

Se încălzește preparatul la 180 de grade C. Într-un castron mediu, se amestecă ouăle, sare și piperul. Se lasă deoparte. Se așază în straturi șunca, brânzeturile, ceapa, în farfuria tapetată cu curstă.

Se toarnă apoi amestecul de ouă deasupra. Se coace la cuptor între 40 și 50 de minute sau până când un cuțit care se introduce în centru iese curat. Se lasă să stea 5 minute și se taie în felii. Apoi, se presară ceapa verde tocată deasupra quiche-ului copt, pentru puțină culoare și aromă.

Taie apoi felii de bacon și fâșii subțiri, adaugă într-o tigaie până ce sunt bine crocante. Se folosește un tel de sârmă pentru a bate ouăle, astfel crema se va amesteca mai bine cu restul ingredientelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI