01 feb. 2022 | 15:01

Secretul celor mai bune sarmale. De ce să pui smântână în apa unde fierbe mâncarea

Diverse
Secretul celor mai bune sarmale. De ce să pui smântână în apa unde fierbe mâncarea
De ce sa faci asta

Sarmalele sunt delicioase și nelipsite de pe masa românilor în vreme de sărbătoare. Chiar și așa, unii le fac regulat, pentru că sunt un fel de mâncare popular, pe toate gusturile. În plus, se pot face atât cu foi de varză, cât și cu foi de viță. Pe lângă sarmale, românii servesc de obicei mămăliguță, ardei și neapărat smântână sau iaurt. Dar există un truc prin care sarmalele pot devenit și mai delicioase, iar asta implică smântâna, însă nu pentru a o servi alături.

De ce să pui smântână în apa de la sarmale

De ce pun unii oameni smântână în apa în care fierb sarmalele? Răspunsul te va surprinde, însă acesta este un secret pe care puțini îl știu. Dacă ai mâncat vreodată sarmale delicioase, trebuie să știi că există mai multe trucuri la care bucătarii apelează ca să le facă fragede și bune.

Pentru început, carnea trebuie să fie bine condimentată și se pune o proporție de cam 30% grăsime sau carne grasă de porc. Apoi, frunzele de varză trebuie să fie fragede, ca sarmalele să fie ușor de împăturit.

Varza murată trebuie să stea la desărat în apă caldă pentru ca sarmalele să nu fie mult prea sărate.

Trucuri pentru sarmale delicioase

Compoziția de sarmale conține orez, ceapă, sare, piper, boia și verdeață. Bucătarii spun că sarmalele bune stau la fiert cam 5 ore și la cuptor cam 2-3, la foc mic.

De altfel, poți pune smântână în apa în care le fierbi, ca să iasă gustoase și pufoase. Se poate adăuga și zeamă de varză, bulion sau condimente.

Nu uita să pui bucăți de carne de porc printre sarmale, șorici sau slănină, acestea fiind câteva secrete pentru gustul delicios al sarmalelor.

Ele nu trebuie să stea scufundate în apă, ci doar cât să le acopere, ca să nu se sfărâme. Poți completa cu apă cu bulion dacă apa scade prea mult în timpul gătitului.

Poți servi sărmăluțele cu mămăligă, ardei iute și smântână de casă. Ele pot fi servite și cu pâine proaspătă. Ai grijă ca atunci când le împachetezi, să fie toate de aceeași mărime ca să se poată găti uniform.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Cine este soția lui Honorius Prigoană. Ce ocupație avea înainte de a se iubi cu fiul lui Silviu Prigoană
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Complicațiile vieții la bloc. Certurile cu vecinii încep de la această regulă
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Certificat obligatoriu de la 1 decembrie. Anunț pentru românii cu mașini second-hand
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Se dau bani ÎN PLUS pentru români, de sărbători!
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro