24 sept. 2022 | 12:51

Secretul celor mai bune saleuri de casă. Ce trebuie să pui în aluat ca să iasă fragede. Se vor topi în gură

Utile
Secretul celor mai bune saleuri de casă. Ce trebuie să pui în aluat ca să iasă fragede. Se vor topi în gură
Secretul celor mai bune saleuri de casă

Saleurile de casă sau sărățelele, așa cum mai sunt denumite, sunt o gustare rapidă, ieftină și gustoasă. Un aluat fraged este secretul saleurilor, iar dacă respecți indicațiile rețetei, acestea vor fi un deliciu. Pur și simplu, se vor topi în gură! Iată cum trebuie să procedezi și care este ingredientul secret!

Secretul celor mai bune saleuri de casă

Saleurile de casă se prepară cu ingrediente la îndemână, pe care le ai deja în casă. Aluatul se face ușor și poate fi prelucra în diferite moduri. Din aproximativ o jumătate de kilogram de făină ies cam trei tăvi mari de saleuri.

Ingrediente

  • 500 g faină
  • 1 linguriță zahăr
  • 50 ml lapte călduț
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată
  • 200 g untură de porc sau 280 g unt gras cu min 80% grăsime sau mix din cele două
  • 100 g smântână acrișoară cu 20% grăsime
  • 2 gălbenușuri
  • 20 g sare

Apoi, în afară de ingredientele menționate mai sus, se mai adaugă un ou pentru uns, puțină boia dulce, semințe de chimen, mac sau susan, puțin cașcaval ras.

Mod de preparare

Primul pas peste pregătirea aluatului. Făina se pune în castronul robotului de bucătărie. Se face o adâncitură în făină și se fărâmițează drojdia. Se presară zahărul și se umezește totul cu puțin lapte cald.

Se lasă drojdia cca 5 minute să se activeze, se pun gălbenușurile, smântâna și ingredientul secret, care face ca saleurile să iasă fragede și să se topească în gură: untura. Cei care nu au la îndemână acest ingredient îl pot înlocui cu unt de 82% grăsime. Proporția este de 140 g unt la 100 g de untură.

Sarea se presară la marginile castronului, pentru a nu intra în contact cu drojdia. Este nevoie de o cantitate de 4% sare, în raport cu cantitatea de făină. Apoi se frământă 2-3 minute până se leagă compoziția, rezultând un aluat neted, deloc lipicios. Aluatul se învelește într-o folie de plastic, iar apoi se introduce la frigider pentru 30 de minute.

Apoi, aluatul se scoate din frigider și se împarte în două. Prima foaie de aluat trebuie să aibă cam 304 mm grosime. Se ia un ou, se bate bine cu sare și boia dulce, și se aplică peste foaie, cu ajutorul unei pensule. Apoi se decupează saleurile, în funcție de forma dorită, se presară cu chimen sau cu semințe de susan/mac.

Poți adăuga, pe unele dintre ele, și cașcaval ras, pentru o mai mare diversitate. Saleurile se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt și urmează a fi coapte în cuptor. Cuptorul se preîncinge la 180 de grade cu ventilație, iar saleurile se coc 12-14 minute la 180 de grade. Se scot din cuptor când se rumenesc frumos.

Parteneri
De ce a murit Ilina Pârvu de la Visuri la Cheie
Redactia.ro
Zodiile care își schimbă destinul după Sfântul Ion 2025! Viața lor înflorește după ani de chin
Click.ro
O femeie, fost ofițer de penitenciar, a fost condamnată la 15 luni de închisoare, după ce a fost filmată făcând sex cu un deținut
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor. Apartamentul e decorat în alb și bej și e pe două etaje / FOTO
Unica.ro
Vești proaste pentru acești șoferi. Vor plăti foarte scump
EVZ.ro
Cât de mult a schimbat-o divorțul pe Karmen Minune. La ce concluzie a ajuns artista după separarea de tatăl fetiței sale
Spynews
A căzut cortina! Secretul pe care Călin Georgescu l-a ținut ascuns de români: Ceaușescu, dacă ar mai fi trăit...
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind INDEXAREA PENSIILOR! Guvernul, OBLIGAT să le MĂREASCĂ
Mediaflux
Ce declarație de dragoste i-a făcut Daniel Niculae Cristinei Ich! Și-a exprimat sentimentele public pentru prima dată | FOTO
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Ce a putut să pătească Ramona Olaru, pe aeroport, în SUA. Vedeta a fost verificată la sânge de autorități
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro