Din ce e făcută Nutella, de fapt. Ingredientele periculoase pe care le conține acest desert

Din ce e făcută Nutella, de fapt? Tu știai? Cu siguranță nu. Ei bine, cu toate că este unul dintre cele mai căutate produse alimentare la ora actuală, acesta nu este tocmai unul sănătos. Înainte de a cumpăra acest produs, ar trebui să te mai gândești, așa că astăzi îți arătăm din ce e făcută Nutella.

Din ce e făcută Nutella, de fapt

În urmă cu câțiva ani, o fotografie cu un borcan de Nutella, publicată pe internet, a scandalizat o lume întreagă. Aceasta arăta crudul adevăr, și anume ce ingrediente conține un singur borcan de cacao Nutella. Deși este un produs destul de consumat, mai ales de copii, acesta face mai mult rău organismului decât bine.

O mare problemă cu crema de cacao Nutella ar fi cantitatea foarte mare de ulei de palmier. Această substanță a fost clasificată de Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară drept una cancerigenă. Din păcate, majoritatea produselor de pe piață conțin ulei de palmier, puțini fiind cei care cunosc, de fapt, cât de periculos poate fi pentru organism.

Ingredientul periculos din borcanul de Nutella

Din ce e făcută Nutella, de fapt? Pe lângă faptul că acest desert adorat de copii conține lapte praf degresat, cacao și alune și ulei de palmier, el are în compoziție și o cantitate uriașă de zahăr, nu tocmai benefică pentru sănătate.

Din ce e făcută Nutella, de fapt
Din ce e făcută Nutella, de fapt

Conform etichetei, un singur borcan de Nutella conține aproximativ 400 de grame de zahăr, adică 21 de grame la 37 de grame de cremă de cacao. Astfel, o singură linguriță de Nutella are mai mult zahăr decât o doză de suc acidulat.

Mai mult de atât, pe eticheta borcanului mai este menționat faptul că acestea au în compoziție ‘peste 50 de alune la un borcan mare’.

Drept urmare, Nutella nu este deloc recomandată copiilor. Pe lângă ingredientele periculoase prezentate mai sus, Nutella mai conține și vanilină și lecitină de soia.

Cercetătorii în alimentație susțin că vanilina nu este nici pe departe vanilie. De fapt, este un cocktail chimic și este clasificat drept excitoxină. Consumat în cantități mari, poate conduce către migrene sau tulburări neurologice. Și lecitina de soia, consumată în cantități mari dă un comportament hipoactiv.

Surpriza pe care o conține capacul unui borcan cu Nutella

Desertul preferat al copiilor, dar și al adulților, Nutella este crema de cacao căreia nu-i poți refuza. Cei mai mulți dintre gurmanzi preferă să o întindă pe tartine sau clătite, în timp ce alții mai curajoși mănâncă o linguriță sau două de Nutella direct din borcan, atunci când vor să-și satisfacă pofta de ceva bun și dulce.

Pe TikTok a devenit viral un videoclip în care internauții din Statele Unite ale Americii au descoperit un truc genial care le poate fi de folos tuturor iubitorilor de Nutella. Se pare că în interiorul capacului borcanului se află o surpriză.

Pentru a verifica acest lucru, internauții de pe TikTok s-au filmat în timp ce desfăceau capacul alb al borcanului, sub care au decoperit o folie argintie. După ce au îndepărtat și folia, oamenii au avu parte de o surpriză.

În interiorul capacului au găsit un cuțitaș mic și alb din plastic, special conceput pentru a desface sigiliul auriu care acoperă crema de ciocolată a borcanului, ustensilă care poate fi folosită și la ungerea cremei Nutella pe pâine. Clipul s-a viralizat imediat, iar românii au rămas impresionați de acest truc ingenios.