Doar pentru că alegem să respectăm restricțiile alimentare impuse în timpul perioadelor de post din an, nu înseamnă că nu ne putem bucura și atunci de preparate delicioase, iar rețeta pe care o vom explica, pas cu pas, în rândurile de mai jos, este cel mai bun exemplu. Află care este secretul celor mai bune poale-n brâu de post. Un singur ingredient face diferența, transformându-le într-un răsfăț pentru papilele gustative.
Celebrele plăcinte sunt, de fapt, un preparat dulce dintr-un aluat în interiorul căruia vom descoperi o umplutură delicioasă, ce poate fi modificată în funcție de zona țării în care este făcut sau de preferințele fiecăruia. În Moldova, gospodinele fac poale-n brâu umplute cu brânză dulce.
Există însă și o rețetă potrivită pentru perioadele în care credincioșii creștin ortodocși respectă restricțiile alimentare ce ne pregătesc corpul și mintea pentru cele mai importante sărbători din an.
Secretul celor mai bune poale-n brâu de post este, de fapt, un singur ingredient. Acesta le va transforma într-un răsfăț în toată regula pentru papilele gustative.
Pentru a prepara celebrul desert, vei avea nevoie de:
Pentru a face umplutura, vei avea nevoie de:
Vom începe prin a adăuga maiaua de drojdie peste făină cu mirodeniile și zahărul. Cele mai multe gospodine aleg să folosească coajă de lămâie, însă cea de portocală le va da o aromă deosebită, imposibil de confundat. Frâmântă apoi aluatul până vei obține o consistență potrivit de tare.
Peste aluat se toarnă paharul de ulei în două reprize consecutive. Aluatul trebue să absoarbă în totalitate uleiul, devenind mai suplu și elastic. Se lasă la crescut într-un loc ferit, la căldură, până își va dubla volumul.
Se ia câte o bucată de mărimea unui pumn pe care o vom întinde și unge cu margarină. Tot acum se adaugă și nucile sau alunele măcinate, o linguriță de magiun și se formează plăcintele. Acestea se așează cu grijă pe o pe o tavă unsă cu margarină sau tapetată cu hârtie și se mai lasă la crescut în jur de 15 până la 20 de minute.
Înainte de a le pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, vom unge fiecare plăcintă cu miere. După ce sunt coapte, se scot de la cuptor și se țin acoperite cu un prosop umed timp de un sfert de oră. Se pudrează cu zahăr și sunt gata să fie savurate.