Secretul celor mai bune paste chinezești. Ieftine și versatile, pastele chinezești reprezintă soluția potrivită pentru multe gospodine care intră în pană de idei de gătit. Acest produs, rapid de preparat, poate fi consumat într-o mulțime de variante. Poate fi consumat alături de amestecuri de legume simple, precum și cu garnituri sofisticate.
Pastele chinezești reprezintă unul dintre cele mai consumate feluri de mâncare. Nu doar din Asia, ci și din țările occidentale, potrivit surselor externe. Consumatorii preferă să mănânce diverse feluri de mâncare pe baza acestui tip de paste datorită prețului ieftin pe care îl prezintă. De asemenea, pastele chinezești sunt ușor de preparat și se gătesc foarte repede.
Din gama pastelor chinezești, ramenul este cel mai popular produs. Preparat cu apă, grâu și sare, acest tip de tăiței se comercializează în borcane ermetice. La acești tăiței se pot adăuga garnituri, arome și sosuri care să ofere un plus de aromă.
Pastele chinezești se prepară foarte repede acasă, într-un mod foarte simplu. Pe multe dintre ambalajele în care sunt comercializate aceste paste se află indicații chiar cu privire la rețete de mâncare. Compoziția pastelor depinde, în mare măsură, de locul în care sunt preparate și de tradițiile gastronomice specifice regiunii.
Există paste pe bază de tăiței din grâu. Acestea sunt tipice regiunilor din nordul Chinei. În sudul țării se consumă tăiței pe bază de orez. Există, de asemenea, un tip de paste chinezești care sunt făcute din amidonul din fasole mung, cunoscută și sub denumirea de soia verde. Secretul celor mai bune paste chinezești constă în alegerea tipului de produs în funcție de felul în care va fi gătit ulterior.
Indiferent de tipul de paste pentru care optezi, timpul de gătire nu trebuie să fie unul îndelungat. Desigur, unele paste se gătesc mai repede decât altele. Totul are legătură cu mărimea și forma acestora. În general, însă, pastele chinezești trebuie lăsate pe foc timp de cinci minute.
În momentul în care apa începe să clocotească, pastele chinezești sunt de regulă deja fierte. Este indicat, însă, să consultați întotdeauna recomandările expuse pe ambalajul în care au fost depozitate pastele, potrivit Consumer.es.
Citește și: Noodles cu carne de pui și legume. Rețeta tradițională, explicată pas cu pas
Un alt secret de care țin cont gospodinele are legătură cu cantitatea de sare folosită la prepararea pastelor chinezeși. De obicei, acestea prezintă deja sare în compoziția lor, când sunt cumpărate. Nu adăugați sare în apa în care fierbeți pastele chinezești. Vor ieși mult prea sărate.