25 oct. 2022 | 14:17

Secretul celor mai bune macaroane cu brânză. Ingredientul pe care mulți îl ignoră

Diverse
Secretul celor mai bune macaroane cu brânză. Ingredientul pe care mulți îl ignoră
Secretul celor mai bune macaroane cu brânză

Sunt gustoase, ușor de preparat, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Oricât de banală ar părea rețeta, la prima vedere, are un secret pe care puțini îl știu. Dacă vrei să înveți care este secretul celor mai bune macaroane cu brânză, tot ce trebuie să faci este să urmezi sfaturile și recomandările din rândurile de mai jos. Arma secretă a celor mai iscusite gospodine este un singur ingredient.

Cum faci cele mai bune macaroane cu brâznă

Nu ai nevoie de prea multă experiență în bucătărie pentru a prepara o porție delicioasă de macaroane cu brânză, un desert gustos, rapid, ce le aduce aminte multora de gustul copilăriei. Dacă vrei să îți iasă ca la carte de fiecare dată, nu trebuie decât să urmezi sfaturile și recomandările din rândurile de mai jos.

Ingrediente

Pentru această rețetă, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • o jumătate de kilogram de paste
  • o jumătate de kilogram de brânză proaspătă de vaci,
  • 250 de grame de brânză telemea sărată,
  • între 50 și 100 de grame de stafide
  • două ouă,
  • între 120 și 130 de grame de zahăr pudră,
  • 50 de grame de unt,
  • o esenţă, care poate fi de vanilie, migdale sau lămâie.

Ingredientul secret, cel care le va da o aromă senzațională, este esența de migdale, o alegere pe care puțini o fac, cei mai mulți optând pentru esența de vanilie sau cea de lămâie.

Mod de preparare macaroane cu brânză

Primul pas în prepararea macaroanelor cu brânză este fierberea pastelor. Acestea se pun pe foc în apă cu sare.

Într-un vas separat, vei amesteca brânzeturile cu ouăle, zahărul pudră, esenţa de migdale. Lasă compoziția obținută să se odihnească în jur de 15 minute.

Se iau pastele de pe foc, se scurg de apă și se trec de câteva ori pe sub un jet cu apă rece, pentru a opri procesul de fierbere. Se amestecă apoi în compoziția pe bază de brânză și ouă și se toarnă totul cu grijă într-o tavă unsă înainte cu unt și tapetată cu pesmet. Se lasă la cuptor în jur de 30 poate 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

După ce vei scoate tava din cuptor, așteaptă câteva minute înainte de a încerca să porționezi macaroanele cu brânză. Opțional, poți presăra pe suprafața crustei zahăr tos sau nuci pisate.

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Unde se află comuna din România unde se spune că au fost ascunse tone de aur. Tunelurile duceau la cea mai mare comoară
Click.ro
Un avion militar rus a fost detectat în apropierea spaţiului aerian britanic. „Ursul” e cel mai mare bombardier strategic al lui Putin
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Locul perfect din România. Poți merge în vacanță în orice sezon
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Marea legendă s-a stins. E doliu național în România: A lăsat un gol imens în inimile tuturor
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Adriana BAHMUȚEANU, SCANDAL CU POLIȚIA în cimitir. ”Ai țipat și ai fost agresiv. Am să te reclam"
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ce făceau jucătorii din Kosovo în timp ce tricolorii îi așteptau pe teren. Imaginile de la vestiar au devenit virale în online
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro