”Conducte cu nisip”, rețeta genială a copilăriei noastre. Cum se prepară corect aceste paste

”Conducte cu nisip”, rețeta genială a copilăriei noastre. Cum se prepară corect aceste paste
Paste spirale, folosite în rețeta copilăriei noastre

Cu siguranță îți aduci aminte de rețeta copilăriei, macaroanele denumite ‘conducte cu nisip’. Este probabil să simți nostalgie atunci când vezi vreo fotografie cu acest desert incredibil de bun, dar află că este foarte ușor să îl gătești corect chiar la tine acasă.

Cum prepari cea mai bună rețetă din copilărie. Durează doar 10 minute

Rețetele copilăriei ni le amintim la orice vârstă și ne dorim să le prezentăm și generațiilor mai noi, mai ales că ne-au făcut plăcere să le gustăm la începutul vieții. Macaroanele spirale ne amintesc de conductele cu nisip, de aici și numele celebrului desert. Iată că le poți face și acasă și îți poți bucura întreaga familie cu aceste alimente într-un timp foarte scurt de preparare.

Dacă vrei să îi bucuri pe cei mici sau să îți amintești puțin de copilărie, aceste ‘conducte cu nisip’ pot fi servite la masa ta foarte repede. De asemenea, ele pot fi servite și în post, mai ales atunci când simți nevoia de câte ceva dulce. Cu siguranță ai toate incredientele necesare deja în casă, dar trebuie să ții minte că macaroanele trebuie neapărat să fie în formă de spirală pentru a ajunge la rețeta originală.

Secretul rețetei. Ce poți adăuga pentru a face desertul mai gustos

Cum prepari acest desert? În primul rând, trebuie să îți iei incredientele necesare, anume macaroanele, pesmetul, uleiul, zahărul și sarea. Apoi, poți jongla cu această rețetă și poți adăuga diferite arome, cum ar fi scorțisoara și nucșoara, chiar dacă în rețeta originală acestea nu erau folosite, de fapt, dar s-a aflat că dau un gust excepțional.

Apoi, pune suficientă apă la fiert într-o oală și adaugă un praf de sare. Când apa a dat în clocot, adaugă pastele și lasă-le să se fiarbă. Scoate o tigaie unde să pui ulei la încins pentru a prepara pesmetul. Amestecă continuu pentru a te asigura că acest incredient nu se arde. La acest pas, în timp ce prepari pesmetul, poți adăuga scorțișoară sau nucșoară pentru a da un gust mai bun.

Desertul copilăriei se prepară foarte repede. Îl poți servi chiar acum

După aproximativ două minute, adaugă zahărul și continuă să amesteci compoziția până când zahărul aproape s-a caramelizat și pesmetul și-a schimbat culoarea. Este important să dai aragazul la foc mic pentru ca zahărul să nu se caramelizeze de tot și pesmetul să nu se ardă.

Când macaroanele sunt fierte, acestea trebuie scoase din oală și strecurate pentru a scăpa de apă. După acest pas esențial, ele se amestecă alături de pesmet și se adaugă zahăr, după gust. De asemenea, mai poate fi adăugat zahăr și când sunt servite pentru a fi pe placul oricui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI