Secretul celor mai bune gogoși. Doar așa o să iasă pufoase, în doar 15 minute

Secretul celor mai bune gogoși. Doar așa o să iasă pufoase, în doar 15 minute
Acesta este secretul celor mai pufoase şi rapide gogoşi Sursă foto: Idei de reţete

Este un desert care ne aduce aminte de copilărie, însă puţine sunt gospodinele care ştiu secretul celor mai bune gogoşi. Dacă ţii cont de reţeta de mai jos o să iasă, în doar 15 minute, aromate şi pufoase.

Gogoşi pufoase în doar 15 minute

Dacă nu mai ştii ce desert să mai prepari rapid pentru cei dragi, poţi încerca reţeta de mai jos. Bucătarii iscusiţi îţi spun care este secretul celor mai bune gogoşi. Pufoase, fragede, aromate cu vanilie, acestea sunt gata în doar 15 minute.

În plus, ingredientele le ai tot timpul în casă, iar mirosul lor te va transporta direct în bucătăria bunicii. Secretul unor gogoşi delicioase este făina, care trebuie să fie una superioară 000. Aceasta aerează aluatul, dezvăluie specialiştii. Desigur, aromele folosite trebuie să fie şi ele de calitate şi naturale. Alege, în locul esenţei de vanilie, păstaie de vanilie şi coajă de lămâie şi de portocală bio.

Ingrediente necesare pentru 30 de gogoşi rapide:

  • 100 g făină Superioară 000
  • 200 g iaurt cu 10% grăsime
  • 25 g de zahăr
  • 3 ouă
  • Vanilie păstaie
  • Coajă de la o jumătate de lămâie rasă
  • Coajă de o jumătate de portocală
  • Un praf de sare
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare GOGOŞI PUFOASE ŞI RAPIDE

Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Într-un bol încăpător se bat albuşurile cu un praf de sare cu ajutorul unui mixer. Când acestea se transformă într-o spumă tare, se adaugă şi gălbenuşurile, zahărul şi iaurtul. Se amestecă bine apoi se pun vanilia şi coaja de lămâie şi de portocală.

Cu ajutorul unei spatule adaugă şi făina amestecând uşor. Într-o tigaie înaltă se pune ulei la încins (gogoşile trebuie să plutească). Focul se dă la mediu spre mare. Cu o lingură, se ia aluat şi se toarnă direct în tigaie. Nu pune foarte multe în uleiul încins pentru a nu se lipi. Se întorc pe partea cealaltă, apoi se scot pe şervete de bucătărie.

Se presară cu zahăr pudră şi se servesc cu gem sau dulceaţa preferată. Acum că ai aflat reţeta celor mai pufoase şi rapide gogoşi, nu mai ai decât să o notezi şi o prepari ori de câte ori ai musafiri sau ai chef să mănânci ceva dulce făcut în casă. Spor la gătit şi poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI