Secretul celei mai gustoase salate cu zucchini. Cum se face cel mai fresh preparat al verii
Pentru mulți dintre noi, în afară de temperaturile caniculare, vara este ca un coș plin de produse proaspete. Și, mai ales datortă căldurilor, de cele mai multe ori alegem salatele de roșii, de dovlecei, sau o spectaculoasă salată cu zucchini. Dar, dacă nu știai, experții bucătari vorbesc despre secretul celei mai gustoase salate cu zucchini, și explică cum se face cel mai fresh preparat al verii.
Pe caniculă, cel mai bine e o gustoasă salată de zucchini
Când afară sunt peste 38 de grade, cu greu putem sta în bucătărie să facem ceva de mâncare, chiar și o banală omletă. Motivul este simplu, căldura de afară, completată de căldura degajată de aragaz, nu fac altceva decât să ne doboare.
Așa că încercăm variante rapide și simple care să nu implice focul la aragaz. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei salate de legume surprinzător de ușoare, atunci o gustoasă salată de zucchini este preparatul la care să apelați.
Fâșiile de dovlecei sărate se transformă în tăiței fragezi care se îmbracă cu o vinegretă feta cremoasă cu mentă și se amestecă cu nuci pignoli prăjite.
Care este secretul celei mai gustoase salate cu zucchini
Micul secret este ca feta să facă parte din vinaigrette, astfel încât să rămâi cu un dressing sărat și puternic, îndulcit cu miere. Dincolo de asta, nucile de pin ar putea fi lucrul meu preferat la această salată.
Bucățile de dovlecei prăjite și zdrobite acoperă fiecare fir, așa că nu trebuie să alergați după niciunul prin farfurie. Această salată este atât de bună, încât o puteți savura ca pe un fel principal, în caz contrar, ar fi bine să o adăugați la lista dvs. de grătare de vară.
Pentru a avea una din cele mai gustoase salate cu zucchini, ai nevoie de câteva ingrediente indispensabile.
Cum se face cel mai fresh preparat al verii
În primul rând, zucchini, iar vara este cel mai bun moment pentru a cumpăra dovlecei, iar dacă îi puteți obține de la piața locală a fermierilor, cu atât mai bine. Asigurați-vă că pielea este fragedă și ușor de decojit. Dovleceii crescuți în exces pot avea un strat dur de piele.
Următorul ingredient de bază este lămâie din care ar trebui să puteți obține 30 de grame de suc. Important este să căutați lămâile mai moi de la piață storcându-le puțin. Cu cât sunt mai moi, cu atât sunt mai mari șansele să fie super zemoase.
Din compoziția acestei gustoase salate cu zucchini nu trebuie să lipsească sarea și uleiul de măsline extravirgin. Asigurați-vă că folosiți unul care este oficial „extra virgin”, dar procurați unul care are o aromă mai ușoară.
Uleiul de măsline va domina aromele delicate ale dovleacului și ale nucilor pignoli prăjite. Alte ingrediente necesare sunt brânza feta, puțină miere, câteva frunze de mentă, coriandru și nu ar trebui să lipsească nucile de pin.
Modul de preparare
Cu ajutorul unui curățător de legume ascuțit, curățați dovleceii pe lungime în fâșii subțiri ca o panglică. Este posibil să nu puteți folosi întregul dovlecel, iar acest lucru este în regulă. Se amestecă dovleceii cu sare și se pun deoparte într-un castron. Sarea va scoate o parte din lichid, pe care îl puteți folosi sau arunca.
Pregătiți dressingul prin zdrobirea fetei sfărâmate în lămâie, ulei de măsline, miere și coriandru opțional. Amestecați menta după aceea. Puteți arunca lichidul rămas de la sărarea dovleceilor sau îl puteți folosi ca parte a dressingului. Răspândiți dressingul peste dovlecei. Se presară cu nuci de pin zdrobite, apoi se condimentează cu mult piper.
Dacă va mai rămâne ceva salată, puteți păstra salata într-un recipient etanș timp de până la 3 zile. Dacă nu vă place o salată răcită, scoateți-o din frigider și lăsați-o până ajunge la temperatura camerei timp de 10-15 minute înainte de servire.