În mai puțin de o oră, poți pune pe masă un preparat delicios, perfect pentru cei care respectă restricțiile alimentare impuse în perioada postului. Dacă îți dorești să obții rezultate ca la carte, trebuie doar să ții cont de un singur sfat. Află când se pune sarea în mâncarea de cartofi.
Cei care aleg să respecte restricțiile alimentare impuse în perioadele de post ce preced cele mai importante sărbători creștine din an știu prea bine că una dintre cele mai mari provocări este găsirea unor preparate gustoase, dar care să nu încalce interdicțiile.
O alegere cu care nu poți da greș este tradiționala mâncare de cartofi. Rezultatul va fi spectaculos, dacă ții cont de un sfat simplu, explicat în rândurile de mai jos.
Pentru a pregăti două porții, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Legumele se spală și se pregătesc pentru a fi gătite. Se pune apoi un vas pe foc. După ce se încinge, se adaugă cele trei linguri de ulei și ceapa tocată. Se călește două sau trei minute sau până se înmoaie și se adaugă ardeiul tăiat fâșii, care se lasă la călit nu mai mult de două minute.
Se pun apoi cartofii și 600 de mililitri de apă și se lasă pe foc până fierb bine cartofii. După această etapă se toarnă sucul concentrat de roșii și boiaua dulce. După alte cinci minute, mâncarea de cartofi se poate lua de pe foc și este gata de servire, presărată cu pătrunjel verde tocat.
Secretul reușitei în cazul acestui preparat este momentul în care se pune sarea. Potrivit retetelemihaelei.com, aceasta se adaugă după ce s-a turnat apa peste cartofi. „Se sărează bine pentru că, din nefericire, cartofii absorb multă sare. Dar dacă vreți să o păstrați mai sănătoasă, atunci puneți mai puțin”.
Citește și: Câte minute trebuie să lași cartofii la fiert pentru salata orientală de post. Secretul care face diferența