Secretul celei mai bune salate orientale. Ce fac bucătarii profesioniști cu ceapa ca să îi dea o aromă specială
Salata orientală este un preparat ușor de făcut din punct de vedere al tehnicii, conține nutrienți importanți, printre care carbohidrați și fibre, și are și un aport caloric redus. Salata orientală are, ca orice preparat, secretele ei, iar bucătarii profesioniști le știu cel mai bine. Iată, spre exemplu, ce fac ei cu ceapa, pentru a-i da acestei salate o aromă specială.
Secretul celei mai bune salate orientale
Salata orientală este un preparat ușor și gustos, și poate fi consumată atât ca fel principal, cât și ca garnitură. Trebuie să ții însă cont de anumite secrete. Spre exemplu, cartofii trebuie trebuie neapărat fierți întregi, în coajă, până ce furculița intră în ei relativ ușor. Apoi, trebuie să mai știi că sosul taie mirosul, și de ceapă și de oțet.
Ceapa tocată se fierbe în oțet. Ceapa se pune într-un ibric, se toarnă oțet cât să o acopere, apoi se adaugă sare, piper, zahăr și câteva foi de dafin. Apoi, se adună ceapa din ibric și se adaugă în salată. Astfel, ai scăpat de acea iuțeală din ceapă.
Ceapa fiartă se adaugă deci salatei, apoi se adaugă restul de sos de oțet, într-un borcan, la păstrare. După câteva ore bune, ingredientele își vor schimba aromele între ele, iar gustul salatei se va așeza. Măslinele sunt și ele o alegere ideală pentru salata orientală. Se recomandă la această salată măslinele fără sâmburi.
Ingrediente salată orientală
- 1 kg de cartofi fierți în coajă
- 3-4 cepe roșii
- 4 ouă fierte
- sare marina grunjoasă, piper negru macinat
- câteva masline negre fără sâmburi
Ingrediente dressing clasic
- 200 ml apă
- 1 linguriță rasă de sare
- ½ linguriță zahăr
- 2 linguri bune de oțet de masă (alb, de 9-10 grade)
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
Ingrediente dressing cremos cu muștar
- zeama de la ½ de lămâie
- câteva firicele de coaja rasă de lamaie (opțional)
- 100 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
- 50 ml apa rece
- sare, piper
- ½ linguriță miere sau zahăr brun
- 2 lingurițe de muștar
Se pare că, în ciuda denumirii, salata orientală nu provine chiar din Orient, ci ar proveni, de fapt, din Germania. La această salată, ingredientele de bază sunt cartofii, ouăle fierte și ceapa, însă există multe alte variante ale acestui preparat. Salata orientală este un fel de mâncare preferat de români, iar în funcție de sezon, această salată suportă anumite modificări de compoziție. Vara este făcută cu legume proaspete, iar iarna cu murături.