Plăcinta cu mere este un preparat ușor de gătit, care te poate scoate din încurcătură dacă nu ai niciun desert în casă și știi că urmează să ai musafiri. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă dacă vei găti acest deliciu tărănesc ținând cont de câteva sfaturi din partea celor mai experimentate gospodine. Vezi care este secretul celei mai bune plăcinte cu mere.
Rețeta țărănească de plăcinte cu mere este cu adevărat irezistibilă. Mai ales dacă desertul este preparat cu mere din livadă și scorțișoară. Vei primi cele mai frumoase complimente din partea invitaților tăi! Chiar dacă este ușor de preparat, sunt unele trucuri de care ar trebui să se țină cont când gătim plăcintă cu mere.
Secretul celei mai bune plăcinte cu mere constă în presărarea deasupra aluatului, înainte de a-l rula, a pesmetului sau grișului. Indiferent care ingredient alegi să îl folosești, desertul va deveni mai aerat, mai pufos. Bunicile puneau, de cele mai multe ori în umplutură, pesmet.
Un alt truc de care ar trebui să țină cont orice gospodină când prepară plăcinte cu mere are de-a face cu apa folosită în aluat. Niciodată lichidul folosit nu trebuie să fie rece. Apa călduță va permite omogenizarea compoziției cu ușurință. Dacă frămânți aluatul cu apă rece, vei observa în scurt timp că nu are textura potrivită pentru a găti plăcinte.
Rețeta țărănească de plăcinte cu mere este foarte simplă. Poate fi preparată chiar și de cele mei nepricepute persoane în bucătărie. Dacă urmezi indicațiile de mai jos, cu siguranță toată lumea te va complimenta pentru rezultatul final.
Ingrediente aluat:
Ingrediente umplutură:
Mod de preparare:
Când plăcintele tărănești cu mere s-au rumenit, le poți scoate de la cuptor. Pot fi servite atât calde, cât și reci. Dacă vrei să oferi preparatului un plus de aromă, este indicat să îl pudrezi cu zahăr pudră vanilat. Poți folosi și alte produse aromatizante, în funcție de propriile tale preferințe.