26 oct. 2022 | 20:08

Secretul celei mai bune plăcinte cu mere. Ce puneau bunicile în umplutură. Ingredientul îl ai sigur în bucătărie

Diverse
Secretul celei mai bune plăcinte cu mere. Ce puneau bunicile în umplutură. Ingredientul îl ai sigur în bucătărie
Secretul celei mai bune plăcinte cu mere. Ce trebuie să pui deasupra aluatului, înainte de a-l rula. Așa va ieși mai pufos.

Plăcinta cu mere este un preparat ușor de gătit, care te poate scoate din încurcătură dacă nu ai niciun desert în casă și știi că urmează să ai musafiri. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă dacă vei găti acest deliciu tărănesc ținând cont de câteva sfaturi din partea celor mai experimentate gospodine. Vezi care este secretul celei mai bune plăcinte cu mere.

Secretul celei mai bune plăcinte cu mere

Rețeta țărănească de plăcinte cu mere este cu adevărat irezistibilă. Mai ales dacă desertul este preparat cu mere din livadă și scorțișoară. Vei primi cele mai frumoase complimente din partea invitaților tăi! Chiar dacă este ușor de preparat, sunt unele trucuri de care ar trebui să se țină cont când gătim plăcintă cu mere.

Secretul celei mai bune plăcinte cu mere constă în presărarea deasupra aluatului, înainte de a-l rula, a pesmetului sau grișului. Indiferent care ingredient alegi să îl folosești, desertul va deveni mai aerat, mai pufos. Bunicile puneau, de cele mai multe ori în umplutură, pesmet.

Un alt truc de care ar trebui să țină cont orice gospodină când prepară plăcinte cu mere are de-a face cu apa folosită în aluat. Niciodată lichidul folosit nu trebuie să fie rece. Apa călduță va permite omogenizarea compoziției cu ușurință. Dacă frămânți aluatul cu apă rece, vei observa în scurt timp că nu are textura potrivită pentru a găti plăcinte.

Rețeta țărănească de plăcinte cu mere este foarte simplă. Poate fi preparată chiar și de cele mei nepricepute persoane în bucătărie. Dacă urmezi indicațiile de mai jos, cu siguranță toată lumea te va complimenta pentru rezultatul final.

Rețetă țărănească de plăcinte cu mere

Ingrediente aluat:

  • 300 g făină;
  • 200 ml apă călduță;
  • o lingură oțet;
  • un praf de sare;
  • 50 g unt.

Ingrediente umplutură:

  • un kg mere;
  • 200 g zahăr;
  • o linguriță unt;
  • o linguriță scorțișoară;
  • o lingură pesmet sau griș.

Mod de preparare:

  1. Se amestecă făina cu oțetul, sarea și apa călduță până la obținerea unui aluat consistent.
  2. Se frământă aluatul până la omogenizarea compoziției.
  3. Se pune aluatul într-o folie și se dă la rece pentru aproximativ jumătate de oră.
  4. Se curăță merele, se dau pe răzătoare și se călesc cu o linguriță de unt, zahăr și scorțișoară.
  5. Se împarte aluatul în două părți egale.
  6. Se întinde fiecare bucată de aluat cu un sucitor, până ia forma unei foi de 4-5 mm grosime.
  7. Se stropesc foile de aluat cu unt topit și se presară pesmet.
  8. Se întind merele pe foile de aluat, uniform.
  9. Se rulează fiecare foaie de aluat și se dă la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Când plăcintele tărănești cu mere s-au rumenit, le poți scoate de la cuptor. Pot fi servite atât calde, cât și reci. Dacă vrei să oferi preparatului un plus de aromă, este indicat să îl pudrezi cu zahăr pudră vanilat. Poți folosi și alte produse aromatizante, în funcție de propriile tale preferințe.

Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Deținuții vor lucra pe viitoarele şantiere de autostrăzi şi drumuri expres. Vor primi bani, iar pedeapsa li se va reduce
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Viscol pe 26 și 27 decembrie. Harta cu zonele îngropate de zăpadă
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
AVERTISMENTUL lui DONALD TRUMP! AMENINȚĂ că va prelua CONTROLUL
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro