Cea mai bună plăcintă cu mere. Rețeta pas cu pas pentru o plăcintă fragedă și aromată

Rețetă plăcintă cu mere

Plăcinta cu mere este bună cu orice ocazie, dar mai ales când merele abundă pe tarabele precupeților. Este clar! Suntem în sezonul lor și ce poate fi mai bun într-o duminică decât o plăcintă caldă cu mere, servită alături de o cupă de înghețată sau un sos de vanilie?

Rețetă pas cu pas pentru plăcintă cu mere

Plăcinta cu mere este un simbol neoficial al Statelor Unite și unul dintre alimentele de semnătură, tradiționale. Pentru preparat pot fi folosite mai multe tipuri de mere. Fructele pentru plăcintă pot fi proaspete, conservate sau reconstituite din mere uscate. Merele uscate sau conservate au fost inițial substituite numai în momentele în care fructele proaspete nu erau disponibile. În general, umplutura include zahăr, unt și scorțișoară, uneori și suc de lămâie sau nucșoară. Multe rețete mai vechi aveau miere în loc de zahăr, pe timpuri acest ingredient fiind scump.

  • Plăcinta cu mere este adesea servită à la mode, adică acoperită cu înghețată.
  • Ea se poate servi și alături de o felie de brânză cheddar. Acest mod este popular în estul Americii și New England , regiune în Statele Unite ale Americii, dar în special în Vermont, unde este considerat fel de mâncare tradițional.
Tartă rustică cu mere

Ingrediente

-pentru foi

  • 220 grame unt
  • 650 grame de făină
  • 200 grame zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 200 grame smântână
  • 10 grame praf de copt
  • un praf de sare

– pentru umplutură

  • 1 kilogram mere
  • 100 grame zahăr
  • 1 linguriță de scoțișoară

Mod de preparare

Dă merele prin răzătoarea cu găuri mari și continuă până ce le vei răzui pe toate. Pune merele într-o cratiță adâncă pentru a le căli puțin și adaugă zahărul. Călește merele pentru aproximativ 10 minute, până când lichidul va dispărea. Când vor fi gata, oprește focul și adaugă scorțișoara.

Cât timp se răcește umplutura, pregătește aluatul pentru foi. Pune untul lăsat la temperatura camerei în bolul unui mixer sau într-un lighean încăpător. Adaugă peste el zahărul pudră și amestecă la viteză mică. După ce cele două ingrediente s-au îmbinat perfect, adaugă ouăle pe rând și pune și smântâna.

În final, rămâne doar să adaugă treptat făina, praful de copt și sarea. După ce este gata, împarte aluatul în două și pune deoparte o jumătate. Presară cu făină jumătatea rămasă pe blatul de lucru și întinde-o uniform, în forma tăvii pe care o vei folosi. Practică la fel și cu aluatul rămas, apoi montează plăcinta astfel încât să ai o parte de aluat, una de umplutură și una de aluat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI