Știai că poți să prepari și tu bile de mozzarella în bucătăria ta? Rețeta este foarte simplă. Există, în schimb, un secret de care trebuie să ții cont când vine vorba despre laptele pe care îl folosești. Secretul celei mai bune mozzarella preparată acasă.
Nimic nu este mai satisfăcător decât textura unei mozzarella proaspătă, preparată acasă. Brânza fierbinte, frământată cu sare, se transformă foarte ușor într-o minge netedă și strălucitoare. Practic, acesta este indiciul că ai gătit bine produsul: trebuie să devină lucios.
Există câțiva factori de care trebuie să ții cont, dacă vrei să prepari mozzarella acasă. Primul se referă la tipul de lapte pe care trebuie să îl folosești. Nu cumpăra niciodată lapte UHT pentru mozzarella. Folosește doar lapte intergral, cu un procent de grăsime de 3% – nici mai mult, nici mai puțin.
În timp ce gătești brânza și o încălzești ca să atingă anumite niveluri de temperatură, verifică valoarea termică a produsului cu ajutorul unui termometru de bucătărie. Îndepărtează întotdeauna excesul de zer din brânză. Doar așa mozzarella va putea să capete elasticitatea dorită.
În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a prepara mozzarella din confortul bucătăriei tale. Dacă urmezi instrucțiunile de mai jos, cu siguranță nu vei da greș!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bilele de mozzarella trebuie păstrate neapărat la frigider. Cele mai experimentate gospodine recomandă depozitarea lor în zer cu sare. Dacă vrei să procedezi astfel, nu arunca zerul excesiv din brânză.