A pus zeama de la castraveții murați peste carne și a rămas uimită. Ce s-a întâmplat în doar o oră

A pus zeama de la castraveții murați peste carne și a rămas uimită. Ce s-a întâmplat în doar o oră
De ce sa pastrezi zeama de la castravetii murati

În sezonul rece, e vremea murăturilor, se știe. Borcanele cu castraveciori acri în oțet se golesc, dar trebuie să știi că zeama lor nu trebuie aruncată.

A pus zeama de la castraveții murați peste carne și a rămas uimită

Saramura cu oțet de la castraveciorii acri poate să fie păstrată vreme îndelungată, după ce murăturile au fost consumate. Așadar, strecoară-o printr-un tifon des, dă la o parte boabele de muștar, de piper și frunzele de dafin, iar apoi depozitează-o în sticle la frigider, unde poate să stea și două sau trei luni.

Această zeamă este plină de arome de la piperul și condimentele folosite, dar și suficient de sărată ca să dea gust la orice alt preparat. Această saramură cu oțet poate deci să fie folosită la salatele de crudități sau la salata de varză roșie.

Morcovi murați și ceapă picantă

Trebuie să tai morcovii rondele sau să-i dai prin răzătoare, apoi poți pune saramura cu oțet. În numai o săptămână vei putea obține morcov murat și picant, care este excelent pentru garnituri la friptură. De asemenea, poți să faci și rondele de ceapă murată, care sunt delicioase pentru sanviciuri cu felii subțire de friptură.

Se marinează carnea de porc

Mai poți tăia și felii subțiri de carne pentru friptură și să le pui într-un bol sau într-o pungă cu saramura de la castraveciori. Oțetul și sarea vor marina carnea, o vor face mai fragedă și ea va avea un gust delicios după ce o gătești. Iar dacă ți se pare că saramura este prea acră sau prea sărată, poți adăuga puțin lapte sau iaurt, iar carnea va avea un gust numai bun.

Zeama de la castraveciorii acri este o băutură sănătoasă

Dacă nu suferi de afecțiuni în care sarea este interzisă, saramura cu oțet poate să constituie o băutură sănătoasă, plină de vitamina C, sodiu și electroliți. Astfel, când ai crampe musculare sau crampe abdominale, poți să bei puțină saramură și apoi un pahar mare de apă plată. Pentru unii acționează ca un laxativ, iar altora le potolește arsurile din piept.

Zeama de la castraveciorii acri condimentează ciorbele

Ușor picantă și acrișoară, aceasta poate să dea un gust mai bun la ciorbele cu legume și carne de porc sau de vită. Pentru asta, trebuie să pui câteva linguri în farfurie, după ce ai încălzit bine ciorba.

Sos pentru fripturi

Se amestecă muștarul, maioneza, uleiul și puțină zeamă de la castraveciorii murați și se obține un sos omogen și cu un gust deosebit pentru fripturile fade.

Urmăriți Playtech.ro și pe